Εκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Προσωπικές Στιγμές” από την Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας

ΕΓΚΑΙΝΙΑ της θεματικής έρευνα-εργασίας, που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του 2017 – 2018 από μέλη της  Φωτογραφικής Ομάδας Καλαμάτας (Φ.Ο.ΚΑΛ), με τίτλο “Προσωπικές Στιγμές”, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στις  6 μ.μ. στην εφημερίδα «Θάρρος» (τυπογραφείο), Σταδίου 45 στην Καλαμάτα.

Η έκθεση φέρει την προσωπική σφραγίδα του ύφους, της σκέψης, της φωτογραφικής ματιάς -και όχι μόνο- των μελών της Φ.Ο.ΚΑΛ, που επέλεξαν να τη φέρουν σε πέρας. Κάθε συμμετέχων στη συγκεκριμένη εργασία εκθέτει μέχρι πέντε φωτογραφίες, οι οποίες είναι το αισθητικό αποτέλεσμα μιας πορείας που έκρυβε προκλήσεις και εκπλήξεις σε όλα τα επίπεδα. Όλο αυτό το “ταξίδι” καταγράφεται σε ένα τετράδιο (sketchbook), με τον τρόπο που ταιριάζει στο ύφος κάθε συμμετέχοντος. Η θεωρητική εργασία ολοκληρώνεται με ένα μικρό κείμενο, το οποίο περιγράφει την περιδιάβαση καθενός στη γνώση, στο λόγο, τη μουσική, την Τέχνη εν γένει, αλλά και στον εαυτό του και αποτελεί τη “γέφυρα” που συνδέει αυτή με τις φωτογραφίες, το αισθητικό – φωτογραφικό αποτύπωμά της σε ένα ταξίδι που συνεχίζεται…

Η Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας (Φ.Ο.ΚΑΛ), με συντονιστή τον Νίκο Ηλιόπουλο, δραστηριοποιείται φωτογραφικά και πολιτιστικά από τον Ιανουάριο του  2017 και στοχεύει στη δημιουργική ενασχόληση, άσκηση και καλλιτεχνική έκφραση των μελών της στη φωτογραφία.

Η έκθεση φωτογραφίας θα είναι επισκέψιμη τις εξής ημέρες και ώρες: Κυριακή 25 Νοεμβρίου 6-10 μ.μ., Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 6-8 μ.μ. και Τρίτη 27 Νοεμβρίου 6-8 μ.μ.

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ