Ανοίγει ο δρόμος για την αποφυλάκιση της καθαρίστριας

 Μετά το τσουνάμι συμπαράστασης προς την 53χρονη καθαρίστρια, στην κυβέρνηση υπάρχουν σκέψεις για αλλαγή του μετεμφυλιακού νόμου του 1950, με βάση τον οποίο καταδικάστηκε. Φίλοι, συγγενείς και συμπαραστάτες, ευελπιστούν ότι, μετά και την παρέμβαση του Αρείου Πάγου, θα γίνει δεκτή η αίτηση αποφυλάκισης που θα εξεταστεί την προσεχή Τετάρτη.

«Όλα καλά θέλω να πάνε και θα ξανανιώσω κι εγώ που είμαι 76 χρονών. Αυτό 3 χρόνια μας έχει παιδέψει» λέει η πεθερά της 53χρονης καθαρίστριας.

Μια αχτίδα φωτός ήρθε να λάμψει στο πρόσωπο της γυναίκας και των δικών της ανθρώπων, που περιμένουν να τη σφίξουν στην αγκαλιά τους.

«Δούλευε από μικρή, από 11-12 χρονών. Εάν ένας γονιός πεινούσαν τα παιδιά του, τι θα έκανε; Δεν θα κοιτούσε έναν τρόπο; Για φαΐ μιλάμε… Δεν μιλάμε ότι έκανε για να βγάλει λεφτά ή να αποταμιεύσει λεφτά ή να κλέψει το κράτος. Δούλευε για να ταΐζει» λέει ο γιος της στο Οpen TV.

Κύμα συμπαράστασης από όλη την Ελλάδα

Είναι τόσο ισχυρό το κύμα συμπαράστασης που έχει η φτωχή καθαρίστρια, ώστε ελπίζει πως στις 28 Νοεμβρίου, οπότε θα εξεταστεί η αίτηση για την αποφυλάκισή της, θα βγει από τις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα στη Θήβα, όπου κρατείται εδώ και 20 μέρες, μετά την καταδίκη της σε δέκα χρόνια κάθειρξη.

«Ελπίζω η Δικαιοσύνη αυτή τη φορά θα σταθεί στο ύψος της και η γυναίκα στις 28 του μηνός θα είναι έξω από τη φυλακή» λέει ο δικηγόρος της.

Συγκινεί ο σεφ Λεωνίδας Κουτσόπουλος από την εκπομπή του STAR, «Master Chef» και δηλώνει αλληλέγγυος με μια ανάρτησή του στο Instagram:

«Η μαμά μας ήταν καθαρίστρια. Είχε αλλά 7 αδέρφια και μεγάλωσε σε ένα ίδρυμα στα Γιάννενα. Τη θυμάμαι να κάνει 3 δουλειές για να μας μεγαλώσει. Καθάριζε σκάλες, ξένα σπίτια και το σχολείο που πηγαίναμε. Μια κυρία έκανε το “έγκλημα” πλαστογράφησε το απολυτήριο του Δημοτικού της. Όχι για να κλέψει… Για να δουλέψει… Όχι σε μια θέση που ζήλευαν πολλοί… Το κόστος για το “έγκλημα” της 10 χρόνια… Χωρίς αναστολή… 10 χρόνια κάθειρξη. Εγώ δηλώνω αλληλέγγυος σε αυτή τη γυναίκα και της στέλνω όση αγάπη και δύναμη μπορώ… Κουράγιο…»

Προβληματισμός για αλλαγή του μετεμφυλιακού νόμου

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται να αλλάξει το νόμο του 1950 που έστειλε την καθαρίστρια στα κάγκελα, για την παραποίηση του απολυτηρίου δημοτικού.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου: «Προκύπτει η αναγκαιότητα της επανεξέτασης και του εξορθολογισμού του σχετικού νομικού πλαισίου».
Η περιπέτεια της 53χρονης έχει συγκινήσει όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε το σχετικό θέμα:

Ο διασώστης του ΕΚΑΒ που φυλακίστηκε για πλαστό πτυχίο: Έχω σώσει εκατοντάδες ζωές

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ