Στη Μεσσηνία κλιμάκια της ΑΔΕΔΥ για την απεργία της προσεχούς Τετάρτης!

ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥ Ε.Κ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΠΑΡΑΛΥΕΙ την Τετάρτη ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της απεργίας που κήρυξε για τις 24 Νοεμβρίου η ΑΔΕΔΥ, ύστερα από τις άκαρπες επαφές που είχαν στελέχη της, με τους αρμόδιους υπουργούς για μια σειρά από οικονομικά κυρίως ζητήματα. Χαρακτηριστική άλλωστε, ήταν η παραδοχή του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος ξεκαθάρισε πως ο δημοσιονομικός χώρος για το 2019 είναι 800 εκατ. ευρώ και μετά βίας επαρκούν για τις εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι λοιπόν, οι οποίοι βλέπουν τα εισοδήματά τους στα χρόνια των μνημονίων να έχουν υποστεί μειώσεις της τάξης του 40%, κατεβαίνουν στους δρόμους, διαμαρτυρόμενοι για την… οικονομική αφαίμαξη, που όπως επισημαίνουν, ολοκληρώνεται με νέα φορολογική επιδρομή. Στην αιχμή του δόρατος των διεκδικήσεων, βρίσκεται και το ασφαλιστικό, με τα στελέχη της ΑΔΕΔΥ και στη Μεσσηνία, να ενημερώνουν τους δημοσίους υπαλλήλους, για τις διεκδίκησης και τον αγώνα τους, στο πλαίσιο της απεργίας.

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΧΜΕΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  ΚΑΙ ΤΗ ΓΣΕΕ

«Οι εργαζόμενοι να κάνουν δική τους υπόθεση τον αγώνα για ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, αύξηση αφορολόγητου στις 12.000 ευρώ, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσιών οργανισμών, υπηρεσιών, αγαθών και περιουσίας.

Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία να ενημερώσουν τους εργαζομένους και να οργώσουν τους χώρους δουλειάς για την επιτυχία της απεργίας», δήλωσε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ στη Μεσσηνία και ο γραμματέας Οργανωτικού, Δημήτρης Φαββατάς και Δημήτρης Πράττης, οι οποίοι καυτηριάζουν, σχολιάζοντας αρνητικά τη στάση της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, αλλά και της ΓΣΕΕ φυσικά, για την απεργία της Τετάρτης. «Έκπληξη μας προκαλεί τόσο η στάση της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, το οποίο αρνήθηκε να πάρει απόφαση για απεργία στις 14 του μηνός, δίνοντάς της έτσι πανεργατικό χαρακτήρα, όσο και η απόφαση της ΓΣΕΕ για απεργία στις 28 Νοεμβρίου, ενώ γνώριζε από τις 28 Οκτωβρίου, για την απεργία της ΑΔΕΔΥ, του ΕΚΑ και άλλων ΕΚ και ομοσπονδιών για την απεργία αυτής της Τετάρτης, διασπώντας τον ενιαίο αγώνα των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και συσπειρωμένοι στα σωματεία τους να απεργήσουν και να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις τους. Στις 14 Νοέμβρη παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Το λόγο έχουμε τώρα εμείς», σημειώνουν οι Φαββατάς και Πράττης, οι οποίοι ανακοίνωσαν και το πρόγραμμα των επισκέψεων που θα πραγματοποιήσουν με στελέχη της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ στην Καλαμάτα, τη Δευτέρα.

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΣΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα τη Δευτέρα, θα βρεθεί το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Γρηγόρης Καλομοίρης, ο οποίος μαζί με μέλη του Νομαρχιακού Τμήματος, θα περιοδεύσει σε χώρους εργασίας, προκειμένου να ενημερώσουν τους εργαζόμενους σχετικά με τη απεργία. Πρώτος σταθμός τους στις 9 το πρωί, θα είναι το ΙΚΑ, στις 10 π.μ. θα επισκεφθούν το δημαρχείο και στις 11:00 το Νοσοκομείο, Στη 1 το μεσημέρι, μετά από συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν, θα επισκεφθούν την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και  την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, ενώ την επόμενη ημέρα, την Τρίτη, ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Γιώργος Πετρόπουλος και στελέχη από τη Μεσσηνία, θα πραγματοποιήσουν ενημερωτικές επισκέψεις σε εργαζόμενους στην Κυπαρισσία. Συγκεκριμένα, στις 9 θα επισκεφθούν τη διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνοτροφίας, στις 10:00 το Νοσοκομείο της πόλης και στις 11.30 τον Δήμο Τριφυλίας

Γ.Α.

πηγή

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βέλτιστη εμπειρία πλοήγησης του επισκέπτη. Συμφωνώ Περισσότερα