Να μην κλείνει το πάρκο τις νύχτες προτείνει η Πυροσβεστική απαντώντας στο ερώτημα του Μάκαρη

Αίσθηση προκαλεί η απάντηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας στην ερώτηση που κατέθεσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου, Μανώλης Μάκαρης, αναφορικά με την περίφραξη του πάρκου των Σιδηροδρόμων, το οποίο όπως αποφάσισε η Δημοτική Αρχή, τις νύχτες, θα περιμένει κλειστό. Η Πυροσβεστική, επιμένει πως η είσοδος και η έξοδος του πάρκου, πρέπει να παραμένει 24 ώρες το 24ωρο ανοιχτή, για όσα διάστημα τουλάχιστον αυτός, είναι καθορισμένος σαν χώρος καταφυγής σε περίπτωση σεισμού, αν και υπεύθυνο γι’ αυτό, είναι το τμήμα Πολιτικής Προστασίας.
Από την πλευρά της, η παράταξη του κ. Μάκαρη, κάνει λόγο για δικαίωση.

ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Ο ΜΑΚΑΡΗΣ

«Ως «Ανοιχτός Δήμος» κατά το παρελθόν και το τελευταίο διάστημα έχουμε αναδείξει επανειλημμένα το θέμα του Πάρκου Σιδηροδρόμων.

Εναντιωθήκαμε με επιχειρήματα στην απόφαση της Δημοτικής Αρχής να περιφράξει και στην ουσία να αποκόψει από την καθημερινότητα των πολιτών έναν από τους πιο εμβληματικούς και ιστορικούς χώρους της Καλαμάτας. Μάλιστα είχαμε επισημάνει σε όλους τους τόνους ότι η σιδερόφρακτη περίφραξη του πάρκου, λόγω της αδυναμίας της δημοτικής αρχής να φυλάξει το χώρο από καταστροφές και να τον αναδείξει κατάλληλα, δεν αποτελεί λύση αλλά αντίθετα υποβάθμιση συνολικά της καθημερινότητας των πολιτών.

Εκτός των παραπάνω, ο «Ανοιχτός Δήμος» έχει εναντιωθεί στην σιδερένια περίφραξη του Πάρκου και για το λόγο ότι ο συγκεκριμένος χώρος αποτελεί επίσημα χώρος καταφυγής σε περίπτωση σεισμού, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες.

Την συγκεκριμένη άποψη έρχεται να επικυρώσει και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας με επίσημο έγγραφό της το οποίο και επισυνάπτεται -σε απάντηση δικού μας ερωτήματος-  που αναφέρει ακριβώς αυτό, ότι δηλαδή το Πάρκο Σιδηροδρόμων αποτελεί επίσημα χώρο καταφυγής σε περίπτωση σεισμού και ότι «θα πρέπει οι είσοδοι και οι έξοδοι του πάρκου να παραμείνουν ανοιχτοί καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο».

Η άποψη, δε, της Δημοτικής Αρχής ότι οι πολίτες σε περίπτωση σεισμού μπορούν να καταφύγουν στο Πάρκο του Λιμενικού που βρίσκεται σε απόσταση από το Πάρκο Σιδηροδρόμων, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση ικανή εναλλακτική λύση και δεν δικαιολογεί την απόφαση για αποκλεισμό από την τοπική κοινωνία του Πάρκου Σιδηροδρόμων», καταλήγει στην ανακοίνωσή του για το θέμα, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης.

πηγή

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βέλτιστη εμπειρία πλοήγησης του επισκέπτη. Συμφωνώ Περισσότερα