Δημοσίευμα στην “Kontra news” με καταγγελίες για ρατσιστικού τύπου δηλώσεις – Παθολόγος-μυστήριο προκαλεί παρενέργειες στο Νοσοκομείο!

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΡΑΓΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΟ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΕΣ;

ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ιστορία έφερε χθες στη δημοσιότητα  η εφημερίδα «ΚΟΝΤΡΑ news», που αφορά το Νοσοκομείο Καλαμάτας και κάνει την πόλη… ρόμπα στο Πανελλήνιο!

Με τίτλο «Φάρμακα μόνο για Ελληνες», στη στήλη «ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ», ο «Ναύαρχος» που την υπογράφει, αποκαλύπτει ότι γιατρός επικεφαλής Παθολογικής Κλινικής, σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα με καταγγελίες που επικαλείται η εφημερίδα, δήλωσε ότι αν διέθετε ένα φάρμακο που το είχαν ανάγκη ένας Ελληνας και ένας μετανάστης, θα το έδινε ΜΟΝΟΝ στον πρώτο!

Αν αληθεύει η καταγγελία το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό, όπως αναφέρει και η εφημερίδα, ενώ η υπόθεση αυτή φέρνει με επιτακτικό τρόπο στην επικαιρότητα τα πρόσφατα, αποκαλυφθέντα από τη «ΦΩΝΗ»… επιτεύγματα με τα συμβαίνοντα στις σχέσεις γιατρών στο Νοσοκομείο, που επηρεάζει σοβαρά την υγεία των ασθενών, υπόθεση η οποία έχει ήδη οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη!

Μιλάμε για τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα της «Φ» με καταγγελίες από  γιατρό για κυνική συμπεριφορά απέναντι σε ασθενείς, από την υπεύθυνη του Επιστημονικού Συμβουλίου. Για το θέμα μάλιστα είχε προβεί σε «πυροσβεστικές» δηλώσεις στη «Φ» ο διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Μπέζος, με τις οποίες «άδειαζε» τη… μυστήρια παθολόγο και έκτοτε το θέμα καταλάγιασε, ωστόσο η κατάσταση δεν εξομαλύνθηκε και η «υπόθεση» θα έχει συνέχεια στη Δικαιοσύνη!

ΦΑΡΜΑΚΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ…

Το χθεσινό δημοσίευμα στην «ΚΟΝΤΡΑ news» αναφέρει:

«Πολλά περίεργα συμβαίνουν με γιατρό που είναι Επικεφαλής Παθολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Όπως μας καταγγέλλουν η εν λόγω «κυρία», ανάμεσα στα άλλα, δεν κρύβει τις αντιρατσιστικές της απόψεις. Απόψεις που τις καταθέτει δημόσια μάλιστα, και απ’ ότι φαίνεται μπορούν να την επηρεάζουν και στην άσκηση των επαγγελματικών της καθηκόντων. Και εξηγούμαι. Η «κυρία» σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου, που έγινε παρουσία του κυρίου Γιώργου Μπέζου, Διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας, άφησε άφωνους όλους τους παρευρισκόμενους όταν την άκουσαν να λέει «ότι αν είχε ένα φάρμακο που θα το είχαν ανάγκη ένας Έλληνας και ένας μετανάστης, αυτή θα το έδινε ΜΟΝΟΝ στον συμπατριώτη μας!» Αντί να της ζητηθούν αμέσως εξηγήσεις, στο θέμα δεν δόθηκε καμία συνέχεια.

Ο κύριος Μπέζος, που τοποθετήθηκε στην θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας την περίοδο που κυβερνούσε ο Γιώργος Παπανδρέου και μέχρι σήμερα έχει παραμείνει αμετακίνητος στην θέση του, δεν αντέδρασε. Κανονικά θα έπρεπε -αν ισχύουν— όλα όσα μας έχουν καταγγελθεί, να την παύσει από τα καθήκοντα της, και, όχι μόνον.

Στο εν λόγω συμβούλιο -που έγινε πριν πολύ καιρό όπως έχουμε σημειώσει— η γιατρός συμμετείχε ως Αναπληρώτρια του Επικεφαλής της Ιατρικής Υπηρεσίας και με την ιδιότητα ως Επικεφαλής του Επιστημονικού Συμβουλίου».

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΟΥΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΥ

Πέρα από τις αναφορές στο εν λόγω δημοσίευμα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Φ», υπάρχουν πολλές καταγγελίες στο Δ.Σ., εδώ και μεγάλο διάστημα, για συμπεριφορές σε ασθενείς και συνοδούς που δεν συνάδουν με το ιατρικό λειτούργημα, ωστόσο η τύχη τους είναι άγνωστη, αφού η διοίκηση προσπαθεί να λύνει τα ζητήματα… ισορροπώντας σε τεντωμένο σκοινί! Ωστόσο οι παρενέργειες στη λειτουργία του παθολογικού τομέα του Νοσοκομείου είναι σημαντικές και πολλές φορές βλέπουν το φως της δημοσιότητας, κάτι που θολώνει την εικόνα του νοσηλευτικού ιδρύματος της Καλαμάτας.

Υπάρχουν, λοιπόν, σημαντικά ερωτήματα τα οποία χρήζουν απαντήσεως, αλλά και αποφάσεων, αφού η κατάσταση αυτή διατηρείται χρόνια και αποτελεί μια μεγάλη αντίφαση για ένα Νοσοκομείο, το οποίο τολμά σε καινοτομίες, τόσο λειτουργικά, όσο και ιατροτεχνολογικά, ωστόσο «καρκινοβατεί» στη λειτουργία βασικών τομέων, λόγω παρενεργειών και συμπεριφορών γιατρών προεξάρχοντος, επικεφαλής του παθολογικού τομέα, που προΐσταται του Επιστημονικού Συμβουλίου.

Ο διοικητής Γ. Μπέζος, οφείλει όχι μόνο να δώσει απαντήσεις, αλλά να πάρει αποφάσεις που θα απενεργοποιούν τα «φαινόμενα» που διαταράσσουν την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου.

πηγή

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βέλτιστη εμπειρία πλοήγησης του επισκέπτη. Συμφωνώ Περισσότερα