Άδεια… από τους Τούρκους, θλίψη για το Νίκο Βασιλείου και υποψηφίους περιελάμβανε χθες το «μενού» της γιορτής 

Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ ΜΙΧΑΗΛ

aeroporia-3

ΛΙΓΟ απ’ όλα, είχε στο πλαίσιο του χθεσινού εορτασμού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, η γιορτή της Πολεμικής μας Αεροπορίας, η οποία τίμησε με την καθιερωμένη επισημότητα τον προστάτη της, Αρχάγγελο Μιχαήλ.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Αρχικά, οι Τούρκοι, ενημέρωσαν τηλεφωνικά την ελληνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για τις πτήσεις στο Αιγαίο μαχητικών τους αεροσκαφών, κάνοντας την… έκπληξη, ίσως ενόψει και τη επίσκεψης Τσίπρα στη γείτονα, ενώ οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζονται, αφού οι Μονάδες μας, όπως και η 120 Πτέρυγα Εκπαιδεύσεως Αέρος (ΠΕΑ) στην Καλαμάτα, παραμένουν επισκέψιμες κυρίως στα σχολεία, ήταν πολλές και ποικίλες. Επιδείξεις, τύποι άλλων αεροσκαφών από άλλες βάσεις και φυσικά… υποψήφιοι, ήταν μερικά μόνο, απ’ όσα περιελάμβανε η γιορτή και στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, η οποία βέβαια φέτος, πραγματοποιήθηκε σε κλίμα βαρύ, μετά τον άδικο χαμό του έμπειρου πιλότου μας, Νίκου Βασιλείου ο οποίος σκοτώθηκε κατά την πτώση του Τ – 2 στο τέλος του καλοκαιριού. Τα ερωτήματα αναπάντητα, αφού το συγκεκριμένο αεροσκάφος είμαστε οι τελευταίοι που το χρησιμοποιούμε και τα προβλήματά του πολλά. Μόνο φέτος, έπεσαν δύο στην 120 ΠΕΑ, ενώ αδιευκρίνιστα, παραμένουν και τα ερωτήματα αναφορικά με το… μέλλον της αεροπορικής βάσης, που ετοιμάζεται να περάσει σε… χέρια Καναδών!

aeroporia-2

Μέσα σε όλα βέβαια, οι υποψήφιοι των εκλογών του Μαΐου και όχι μόνο, που έδωσαν δυναμικό παρόν. Φέτος, εκτός από το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα που διεκδικεί την Περιφέρεια Πελοποννήσου με τη στήριξη της ΝΔ, παρών ήταν και το περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, ο οποίος  εξέδωσε και ανακοίνωση, στέλνοντας και φωτογραφίες, προσεκτικά… τραβηγμένες. Ο κ. Τατούλης ευχήθηκε σε όλους υγεία, ενώ αναφέρθηκε και στο χαμό του Νίκου Βασιλείου και εκθείασε την Πολεμική Αεροπορία για την προσφορά της. Παρών ήταν επίσης, ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης, η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης, η πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σαράντος Μαρινάκης και άλλοι εκπρόσωποι φορέων, με τον μητροπολίτη Μεσσηνίας, να τελεί δοξολογία.

Μετά το πέρας της δοξολογίας, διαβάστηκε η ημερησία διαταγή του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) αντιπτεράρχου Χρήστου Χριστοδούλου και πραγματοποιήθηκε επίδειξη από εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-6Α, ενώ το κοινό είχε τη δυνατότητα να επισκεφθεί τις στατικές εκθέσεις αεροσκαφών και υλικού που διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία, κάτι που θα συμβεί και στη συνέχεια από μαθητές σχολείων της ευρύτερης περιοχής.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

πηγή

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βέλτιστη εμπειρία πλοήγησης του επισκέπτη. Συμφωνώ Περισσότερα