Μεγάλη ανάγκη για αίμα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Μεγάλη ανάγκη για αίμα κάθε τύπου υπάρχει στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Τα περιστατικά πολλά, οι μεταγγίσεις στους ασθενείς συνεχείς, με αποτέλεσμα οι φιάλες αίματος να έχουν μειωθεί αισθητά και να είναι άμεση η ανάγκη για ανανέωση τους.

Γίνεται λοιπόν έκκληση προς όλους όσοι μπορούν να δώσουν αίμα, εθελοντές και μη, να σπεύσουν μετά από συνεννόηση με το Τμήμα Αιμδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Θα πρέπει να έχουμε πάντα υπόψιν μας πως δεν χρειάζεται η ανάγκη να χτυπήσει την δική μας πόρτα για να ενεργοποιηθούμε και να δώσουμε αίμα. Αν μπορούμε, θα πρέπει να δίνουμε τακτικά, θα πρέπει να γίνουμε Εθελοντές αιμοδότες, γιατί μέσα από αυτή την διαδικασία βοηθούμε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη και εξασφαλίζουμε οτι η τράπεζα αίματος δεν θα αδειάσει ποτέ.

Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας βρίσκεται στο υπόγειο  του κτιρίου και διενεργεί αιμοληψίες από Δευτέρα έως Παρασκευή πρωί 08:30 – 13:30 απόγευμα 18:00 – 20:00. Διαχειρίζεται τις ανάγκες σε αίμα όλου τον Νομού Μεσσηνίας και καλύπτει  όλες τις κλινικές του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, τις Ιδιωτικές κλινικές ΛΗΤΩ, ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ που ανήκουν στην αρμοδιότητα της, αλλά και όσους ασθενείς νοσηλεύονται σε οποιοδήποτε Δημόσιο & Ιδιωτικό Νοσοκομείο της χώρας .     

Όσοι επιθυμούν να επικοινωνήσουν και να ενημερωθούν μπορούν να καλέσουν στα τηλέφωνα επικοινωνίας:

-2721363150 : Γραφείο Διευθυντή

-2721363149 : Γραφείο Επιμελήτριας Ά  

– 2721363153: Γραφείο Προϊσταμένης 

-2721363157 : Εργαστήριο & καλύψεις

ή να επικοινωνήσουν μέσω e-mail στο  aimodosia@nosokomeiokalamatas.gr

Επίσης όσοι επιθυμούν να δώσουν αίμα είναι απαραίτητο να έχουν μαζί τους τον αριθμό του ΑΜΚΑ τους. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ