Η Καλαμάτα απέκτησε την δική της Συμφωνική Ορχήστρα

Η Καλαμάτα απέκτησε την δική της Συμφωνική Ορχήστρα. Ήταν ένα θέμα που είχε τεθεί σε συζήτηση πολλές φορές και έτσι μετά τις ανάλογες διαδικασίες έγινε πράξη. Ο Δήμαρχος Καλαμάτας κύριος Παναγιώτης Νίκας δήλωσε  “πάρα πολύ ευτυχής για τη συνεργασία με τον νέο πρόεδρο της «Φάρις» Γιάννη Δούζη και τον διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Στάθη Γυφτάκη και για την ίδρυση της Συμφωνικής Ορχήστρας Καλαμάτας, μετά από 33 χρόνια λειτουργίας και πανελλήνιας καταξίωσης του Ωδείου”, τονίζοντας ότι ανοίγει έτσι ο δρόμος για περαιτέρω μουσική καταξίωση της πόλης μας.

Ο Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Στάθης Γυφτάκης τόνισε ότι είναι πάρα πολύ συγκινημένος για το γεγονός της ίδρυσης της Συμφωνικής Ορχήστρας, που «είναι ένα όνειρο πολλών χρόνων». Επίσης ανέφερε ότι στη συνάντηση που είχε με τους επαγγελματίες μουσικούς οι οποίοι μένουν στην Καλαμάτα, για να τους ενημερώσει για την δημιουργία της Συμφωνικής Ορχήστρας, αποδείχθηκε οτι πάνω από 25 επαγγελματίες μουσικοί είχαν σαν όνειρο και αυτοί την δημιουργία Συμφωνικής Ορχήστρας. Ενδιαφέρον όμως υπάρχει και από μουσικούς από άλλες περιοχές της Ελλάδος να ενταχθούν στο δυναμικό της Συμφωνικής Ορχήστρας Καλαμάτας. Ο κύριος. Γυφτάκης τόνισε ότι «αυτή η ορχήστρα θα πρέπει να ανήκει στην πόλη καταρχήν και εμείς θα φροντίσουμε να την ενισχύουμε όπου έχει ελλείψεις». Ο Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη στήριξη του Δημάρχου, τον οποίον ευχαρίστησε, καθώς χωρίς την βοήθεια του Δήμου δε θα μπορούσε να γίνει τίποτα. Επίσης, εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας Γιάννη Δούζη, γνωστοποιώντας πως η Καλαμάτα θα είναι η 4η πόλη στην Ελλάδα με Συμφωνική Ορχήστρα, μετά την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.

Την ιδιαίτερη χαρά της επεσήμανε η Καθηγήτρια Φλάουτου του Δημοτικού Ωδείου Βίκη Βασιλειάδη, την οποίαν ο κύριος Γυφτάκης χαρακτήρισε σημαντική συμπαραστάτρια, που διαρκώς του υπενθύμιζε την ανάγκη δημιουργίας της Συμφωνικής Ορχήστρας.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της “Φάρις” κύριος Γιάννης  Δούζης  υπογράμμισε το γεγονός πως η δημιουργία της Συμφωνικής Ορχήστρας αποτελεί τιμή για τη «Φάρις», ενώ δίνει το έναυσμα για τη μεταφορά της παραγωγής του πολιτισμού που υφίσταται στην Καλαμάτα πέρα από τα σύνορα της Μεσσηνίας και της Ελλάδος.

Η πρώτη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Καλαμάτας θα δοθεί στις 27 Δεκεμβρίου 2018 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, με διευθυντή της τον Ανδρέα Τσελίκα, μαέστρο της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, τον μοναδικό Έλληνα που έχει βραβευθεί στον διεθνή διαγωνισμό Sibelius.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ