28 αθλητές, 14 ομάδες, 100 επισκέπτες στην Καλαμάτα το ΣΚ για το Πανελλήνιο Υποβρύχιας Αλιείας Ανδρών 2018

28 αθλητές, 14 ομάδες, 100 επισκέπτες βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην πόλη μας στο πλαίσιο του 47ου Ατομικού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Υποβρύχιας Αλιείας Ανδρών 2018 που διοργάνωνε ο Ν.Α.Σ. Καλαμάτας «Αίολο», σήμερα και αύριο κατόπιν ανάθεσης από την Ελληνική Ομοσπονδία Υποβρύχιας Δραστηριότητας και Αθλητικής Αλιείας (Ε.Ο.Υ.Δ.Α.Α).
Οι Πανελλήνιοι Αγώνες Υποβρύχιας Αλιείας (με ψαροντούφεκο Π.Δ. 373-1985), θα διεξαχθούν στον Μεσσηνιακό Κόλπο και συγκεκριμένα ως τράπεζες του αγώνα στην κατηγορία του Ατομικού, ορίζονται:
● Τράπεζα Νο 1: Φανάρι Κιτριών έως Καρδαμύλη και συγκεκριμένα: (Χάρτης κίτρινη γραμμή)
Α: Φανάρι Κιτριών 36 54.829Β – 22 07.450Α
Β: Καρδαμύλη 36 52.614Β – 22 13.866Α
● Τράπεζα Νο 2: Καρδαμύλη έως Κάβο Τραχήλας και συγκεκριμένα: (Χάρτης κόκκινη γραμμή).
Α: Καρδαμύλη 36 52.614Β – 22 13.866Α
Β: Κάβος Τραχήλας 36 46.200Β – 22 17.744
Ενώ, σε περίπτωση που οι συνθήκες δεν επιτρέψουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα στην ανωτέρω περιγραφείσα περιοχή, θα χρησιμοποιηθεί εναλλακτική τράπεζα αγώνα ως εξής: Λιβάδια Κορώνης έως Βενέτικο και συγκεκριμένα: (Χάρτης πράσινη γραμμή)
Α: Λιβάδια Κάβος Κορώνης 36 47.590Β – 21 58.484Α
Β: Βενέτικο 36 40.017Β – 21 53.659Α.
Αυτή είναι η τρίτη διοργάνωση που γίνεται στην πόλη μας. την πρώτη φορά οι συμμετέχουσες ομάδες ανήλθαν σε 30, την δεύτερη σε 17 και φέτος σε 14. Διαπιστώνεται δυστυχώς φθίνουσα συμμετοχή κι αυτό οφείλεται κυρίως στις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως μεταξύ των αθλητών υπάρχει και ένας Μεσσήνιος.
Στους αγώνες θα λάβουν μέρος αθλητές με μεγάλη ψαρευτική εμπειρία σε διάφορα μέρη του κόσμου συνεπώς ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος.
Βαθμολογούνται μόνον ψάρια που ζυγίζουν λιγότερο από 3 κιλά και έως 6 και ο αθλητής που θα συγκεντρώσει την μεγαλύτερη βαθμολογία τόσο στο φετινό πρωτάθλημα όσο και στης επόμενης αγωνιστικής περιόδου, θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που, αξίζει να σημειωθεί, κάθε χρόνο γίνεται σε διαφορετική περιοχή.
Ειδική βράβευση και κύπελλο θα δοθεί σε εκείνον που θα πιάσει το μεγαλύτερο ψάρι, ενώ να επισημανθεί πως απαγορεύεται η αλίευση μαλακίων, οστρακοειδών και ορισμένων άλλων ειδών.

panelinio-alieias-1Εκ μέρους του διοργανωτή συλλόγου ΝΑΣΚ «Αίολος» και της Περιφέρειας Πελοποννήσου δόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης συνέντευξη Τύπου, μέσω της οποίας οι κ. Δρακόπουλος και κα Μπούζα, αντίστοιχα, καλωσόρισαν τους αθλητές ευχόμενοι για την επιτυχή διοργάνωση των αγώνων στην πόλη μας.
Τάκης Δρακόπουλος (ΝΑΣΚ «Αίολος»): «Όπως είναι γνωστό η Ελληνική Ομοσπονδία Υποβρύχιας Δραστηριότητας και Αθλητικής Αλιείας (ΕΟΥΔΑ) ανέθεσε στον σύλλογό μας τη διοργάνωση του Πανελληνίου πρωταθλήματος υποβρύχιας Αλιείας για το 2018. Τα αλιεύματα που θα πιάσουμε θα δοθούν σε κοινωφελούς σκοπούς μέσω της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας και του Δήμου.
Ευχαριστούμε την ΕΟΥΔΑ για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε, το Δήμο Καλαμάτας για την συμπαράσταση και τη γιορτή που θα διοργανώσει στην τελετή απονομής και τη Μητρόπολη Μεσσηνίας, επίσης την περιφέρεια Πελοποννήσου και όλα τα ΜΜΕ για την στήριξή τους, τους Δήμους Πύλου Νέστορος και Δυτικής Μάνης που θα βοηθήσουν με την παρουσία τους, καθώς επίσης όλους όσοι βοηθούν στην διοργάνωση αυτή τους δύσκολους αυτούς καιρούς και είναι η «Διάπλαση» θα μας στηρίξει με το ασθενοφόρο, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, αλλά τους χορηγούς και υποστηρικτές που μας στηρίζουν»,
είπε ο κ. Δρακόπουλος και συνέχισε: «Η εκκίνηση και τις δυο ημέρες θα γίνει στις 9 το πρωί από τον σύλλογο και η λήξη του αγώνα στις 2 το μεσημέρι. Στις 5 μ.μ. εδώ στον σύλλογο θα γίνει το ζύγισμα των αλιευμάτων και τις δυο ημέρες. Την Κυριακή στις 6:30 θα γίνει η απονομή των επάθλων στους νικητές του πρωταθλήματος από τους οποίους θα προκύψει, μαζί με την βαθμολογία του επόμενου πρωταθλήματος, ο αθλητής που θα μας εκπροσωπήσει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υποβρύχιας αλιείας.
Οι συμμετοχές είναι 28 συμμετέχοντες από 14 ομάδες και υπολογίζεται πως περίπου 100 άτομα βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην πόλη μας.
Μετά την απονομή των επάθλων θα ακολουθήσει μια εορταστική εκδήλωση στο πάρκο του Πανελληνίου που ήδη προετοιμάζεται για την Κυριακή με μουσική και παραδοσιακούς χορούς, θα κάνουμε κι ένα κέρασμα με μέρος των αλιευμάτων από τον αγώνα.
Εύχομαι στους αθλητές καλή επιτυχία.»

Αντωνία Μπούζα (θεματική αντιπεριφερειάρχης): «Είναι πολύ ενθαρρυντικό να υπάρχουν στην πόλη της Καλαμάτας σύλλογοι σαν τον ΝΑΣΚ «Αίολο» που προσπαθούν και ενισχύουν την επισκεψιμότητα στην πόλη και βλέπουν ότι με ιδιαίτερες και ξεχωριστές πράξεις κατορθώνουν ώστε να διατηρηθεί η επισκεψιμότητα ακόμα και το μήνα Οκτώβρη! Είναι άνθρωποι που αγαπούν τον τόπο, βλέπουν μπροστά, προάγουν τον ναυταθλητισμό και γενικότερα δημιουργούν τις συνθήκες ώστε να αγαπήσει ο κόσμος περισσότερο τη θάλασσα και να έρθει πιο κοντά με αυτό το θαύμα που έχουμε στην Καλαμάτα και στη Μεσσηνία!
Να χαρούμε όλοι μαζί τις πρωτοβουλίες και προσπάθειες που γίνονται. Είναι γεγονός ότι με τέτοιες πρωτοβουλίες ενισχύεται η επισκεψιμότητα στην πόλη και είναι το ζητούμενο για τους επαγγελματίες γιατί εκτός από την Περιφέρεια Πελοποννήσου που προσπαθεί και έχει αναλάβει κατά κύριο λόγω την τουριστική προβολή της περιοχής της Πελοποννήσου αλλά και της Μεσσηνίας, υπάρχουν και οι εθελοντές που αγωνίζονται και κρατούν ψηλά την επισκεψιμότητα της περιοχής.
Τους συγχαίρω για τη σοβαρή προσπάθεια που κάνουμε και είμαστε πάντα δίπλα στις πρωτοβουλίες του ΝΒΑΣΚ Αιόλου γιατί είναι άνθρωποι που βάζουν πάνω απ’ όλα την αγάπη για τον τόπο και μετά οτιδήποτε άλλο περισσεύει. Στηρίζουμε τις προσπάθειές τους τώρα και στο μέλλον…»

afisa-panelinio-alieias
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

07:30 Απόπλους σκαφών
09:00 Έναρξη του αγώνα Α΄ μέρας
14:00 Λήξη αγώνα
15:30 Ζύγισμα αλιευμάτων
ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2008
07:30 Απόπλους σκαφών
09:00 Έναρξη του αγώνα Β΄ μέρας
14:00 Λήξη αγώνα
16:00 Ζύγισμα αλιευμάτων,
17:00 Απονομή επάθλων


Απονομές και ψαρόσουπα την Κυριακή
στις 18.30 στο πάρκο Πανελληνίου

Η τελετή απονομής των επάθλων στους νικητές του Πανελληνίου πρωταθλήματος υποβρυχίου αλιείας θα γίνει την Κυριακή 14 Οκτωβρίου και ώρα 18.30 στο πάρκο του Πανελληνίου.
Μετά το πέρας των απονομών θα ακολουθήσει παραδοσιακή εορταστική μουσικοχορευτική εκδήλωση με κέρασμα ψαρόσουπας συνδιοργάνωση του συλλόγου και του Δήμου Καλαμάτας.
Από το σύνολο των ψαριών που θα αλιεύσουν οι συμμετέχοντες στο ανωτέρω πρωτάθλημα, το 50% θα διατεθεί σε ευαγή ιδρύματα της περιοχής (όπως το Γηροκομείο και το Άσυλο Ανιάτων), ενώ τα υπόλοιπα θα μαγειρευτούν ψαρόσουπα από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων, η οποία θα διατεθεί δωρεάν στους παρευρισκόμενους και υπολογίζονται να δοθούν περίπου 1.000 μερίδες ψαρόσουπας, αφού σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα αλιευτούν περίπου 200 κιλά ψάρια!

Σίσσυ Τριάντου

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ