Φονικό στον Έβρο: Έδεσαν τις γυναίκες πριν τις μαχαιρώσουν. Φόβοι για τζιχαντιστές

Δύο μαχαίρια έχουν βρεθεί στον τόπο σφαγής των τριών γυναικών στον Έβρο. Η μία γυναίκα, η μεγαλύτερη σε ηλικία, βρέθηκε περίπου 40 μέτρα μακριά από τις άλλες δύο. 

Η ανακάλυψη των δύο μαχαιριών οδηγεί τις Αρχές στο ασφαλές συμπέρασμα πως οι δράστες ήταν περισσότεροι από ένας, κάτι που βέβαια εκτιμούσαν από την αρχή.

Η περίπου 30 χρόνων ασιατικής καταγωγής φέρει συνολικά πέντε τραύματα από μαχαίρι και το πτώμα της βρέθηκε γύρω στα 40 μέτρα απόσταση από τα άλλα δύο πτώματα. Όπως εκτιμούν τα στελέχη της ασφάλειας, η γυναίκα προσπάθησε να διαφύγει. 

Τα άλλα δύο θύματα, ηλικίας 18-25 το ένα και 15-20 το άλλο ήταν δεμένα πισθάγκωνα κα έφεραν από ένα τραύμα στην τραχηλική χώρα.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή το έγκλημα έγινε πριν από τρεις με πέντε ημέρες.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο να πρόκειται για μητέρα με κόρες, αυτό όμως θα το δειξει η εξέταση DNA. 

Όσο για τα σενάρια ως προς τους δράστες διαφέρουν.

Η μία περίπτωση είναι να είναι διακινητές που επέστρεψαν στην Τουρκία.

Το άλλο σενάριο που εξετάζεται είναι να πρόκειται για κάποιον ή κάποιους οι οποίοι κυκλοφορούν ελεύθεροι στην περιοχή του Έβρου. Δεν αποκλείεται τίποτα, με δεδομένη την αγριότητα του εγκλήματος.

Πάντως, οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι γυναίκες πέρασαν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, αφού το συγκεκριμένο σημείο είναι γνωστό πέρασμα προσφύγων και παράνομων μεταναστών.

Οι σοροί των τριών γυναικών μεταφέρθηκαν για νεκροψία-νεκροτομή από τον ιατριδικαστή Παύλο Παυλίδη στην Αλεξανδρούπολη, η οποία θα γίνει το αργότερο την Παρασκευή.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η ασφάλεια της Ορεστιάδας. 

 «Ο φόβος είναι διάχυτος στο χωριό μετά το έγκλημα»

Ο κοινοτάρχης του Πυθίου Χάρης Θεοχαρίδης μίλησε στο NewsIt.gr για το έγκλημα και το κλίμα που έχει διαμορφωθεί. «Περιμένουμε να μάθουμε επίσημα τι έχει συμβεί. Συνήθως τέτοιου τύπου δολοφονίες είναι έργα τζιχαντιστών. Δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο έγκλημα στην περιοχή μας».

«Πήγε ένας αγρότης να καλλιεργήσει το χωράφι του και βρέθηκε μπροστά σε αυτό το αποτρόπαιο θέαμα. Οι τρεις γυναίκες ήταν σφαγμένες στο λαιμό. Ο κόσμος έχει αναστατωθεί γιατί τέτοιες σφαγές γίνονται μόνο από τζιχαντιστές» λέει ο κύριος Θεοχαρίδης και συνεχίζει

«Δεν υπάρχει περίπτωση να υπήρχαν οικονομικές διαφορές. Οι μετανάστες προπληρώνουν τους διακινητές και στη συνέχεια τους περνούν στην Ελλάδα. Δεν πιστεύω ότι το κίνητρο της δολοφονίας ήταν οικονομικό».

με πληροφορίες από thetoc , newsit

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ