Σάμος: Έπεσε νεκρός στην πίστα του αεροδρομίου

Συγκλονίζει ο θάνατος του άτυχου άνδρα στο αεροδρόμιο του νησιού. Η Σάμος παρακολουθεί άναυδη τις καταγγελίες για τα όσα έγιναν, εκείνες τις κρίσιμες ώρες

Νεκρός έπεσε χθες 15-10-2018 ένας 53χρονος εργαζόμενος του αεροδρομίου Σάμου, στην πίστα του. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα ο αδελφός του, είπε πως ο άνδρας έπεσε ξαφνικά και χωρίς να έχει προηγηθεί κάτι, στην πίστα του αεροδρομίου.

Ο ίδιος, καθώς και ο ανιψιός του και γιος του νεκρού, που επίσης εργάζονται στο αεροδρόμιο, τον αντιλήφθηκαν και έσπευσαν να τον βοηθήσουν. Ο γιατρός του αεροδρομίου δεν ήταν παρών, αφού βρισκόταν στο Νοσοκομείο Σάμου, δηλαδή σε μια απόσταση περίπου 18 χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο.

Όπως είπε ο αδελφός του άτυχου άντρα, στο σημείο μετέβη ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με μεγάλη καθυστέρηση, με τους διασώστες να διαπιστώνουν απλώς τον θάνατό του. Τέλος, όπως είπε ο άνδρας, υπήρχε απινιδωτής, όμως κανένας δεν ήξερε να τον χρησιμοποιήσει.

Σε κατάσταση σοκ οι συνάδελφοι του θύματος

Η τραγική είδηση σκόρπισε θλίψη και στους συναδέλφους του άτυχου άντρα. «Εισαγγελική Αρχή της Σάμου, θα πρέπει να διατάξει προκαταρκτική εξέταση και να πέσει άπλετο φως να δούμε τι έχει συμβεί και έχασε τη ζωή του συνάνθρωπος μας, σε ένα αρκετά μεγάλο περιφερειακό αεροδρόμιο όπως είναι αυτό της Σάμου που έχει περάσει στην αρμοδιότητα και στην ευθύνη της γερμανικής εταιρείας Fraport.

Χιλιάδες άνθρωποι περνούν από αυτό το αεροδρόμιο και μας προκαλεί εντύπωση η απουσία γιατρού όχι μόνο για κάθε συμπολίτη μας αλλά για κάθε άνθρωπο που χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες του αεροδρομίου. Σήμερα πέθανε ένας άνθρωπος στο αεροδρόμιο από καρδιά αβοήθητος τελείως. Γιατρός δεν υπήρχε για να δώσει τις πρώτες βοήθειες» σχολίαζαν όταν έγινε γνωστή η τραγική είδηση.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ