Ποινή 30,5 ετών για ασέλγεια στον φλαουτίστα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών

Ποινή 30,5 ετών επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον 61χρονο φλαουτίστα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων, αποπλάνηση ανηλίκων και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Ο 61χρονος ΠΔ ήταν καθηγητής στο Ωδείο Αθηνών, και «πρώτο φλάουτο» στην ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο παρελθόν.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό επιβάλλοντας εκτός της συνολικής ποινής κάθειρξης 30 ετών και έξι μηνών (από την οποία κατά το νόμο εκτίονται τα 25 έτη) και επιπλέον χρηματικό πρόστιμο ύψους 100.800 ευρώ 

Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της ήταν καταπέλτης σε βάρος του κατηγορουμένου: «Τα έκανε όλα για την ικανοποίηση της γενετήσιας επιθυμίας του. Εκμεταλλεύτηκε τη σχέση εμπιστοσύνης. Η δράση του δεν είχε όρια αφού ενώ είχε καταγγελθεί συνέχισε να κάνει τα ίδια και σε άλλη μαθήτρια.»

Κατά πλειοψηφία δικαστές και ένορκοι (μειοψήφισε ένας) αποφάσισαν να μην χορηγήσουν αναστολή στην έφεση που θα ασκήσει ο κατηγορούμενος, δείχνοντάς του το δρόμο προς τις φυλακές.

 

skai

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ