Με αισιοδοξία από την Κορινθία! Γαλάζιο ξεκίνημα για την Περιφέρεια με Μητσοτάκη να ανακοινώνει Νίκα…

  • ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

  • ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΝΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΩΝΑ ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ…

ΑΠΟ την… έδρα του υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου Γιώργου Δέδε, τον οποίο στηρίζει στην κρίσιμη αυτοδιοικητική αναμέτρηση η κυβέρνηση, ανακοίνωσε τον δικό του «εκλεκτό», ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Ο κ. Μητσοτάκης από το Κιάτο, έχοντας στο πλευρό του τον Παναγιώτη Νίκα, δήλωσε πως αυτή, είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή για την Πελοπόννησο του αύριο, στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα και ειδικότερα, στον Πέτρο Τατούλη που θα πορευτεί κυριολεκτικά ανεξάρτητος αυτή τη φορά και φυσικά, στην κυβέρνηση. «Ο Παναγιώτης είναι ένας εξαιρετικός αυτοδιοικητικός, ένα στέλεχος με πολύ μεγάλη εμπειρία που έχει κάνει μια εξαιρετική δουλειά στην Καλαμάτα και επειδή εμείς πιστεύουμε πραγματικά ότι η Αυτοδιοίκηση πρέπει να υπηρετείται από στελέχη που έχουν αυτοδιοικητική εμπειρία, αποφασίσαμε να στηρίξουμε τον κ. Νίκα στην διεκδίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζοντας την πεποίθησή του για το αποτέλεσμα. «Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή που μπορούσαμε να κάνουμε και επίσης, ότι και οι κάτοικοι της Πελοποννήσου θα εμπιστευτούν και την ομάδα του, ώστε η επόμενη ημέρα για την Πελοπόννησο, να είναι πιο αισιόδοξη», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος σχολίασε και την απουσία «γαλάζιων» στελεχών που πρόσκεινται στον Πέτρο Τατούλη, αφού ο μοναδικός που παρευρέθη, ήταν ο αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, Πελοπίδας Καλλίρης.

ΤΙ ΘΑ… ΑΠΟΓΙΝΟΥΝ  ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ «ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ»  ΤΟΝ ΤΑΤΟΥΛΗ

«Όλοι είναι ελεύθεροι να κάνουν τις επιλογές τους. Εμείς ως ΝΔ έχουμε πει από την πρώτη στιγμή, ότι θα παρέχουμε ξεκάθαρη πολιτική στήριξη στις αυτοδιοικητικές εκλογές του β΄ βαθμού. Οι περιφερειακές εκλογές έχουν μια έντονη πολιτική διάσταση για τη ΝΔ και αυτό συμβαίνει διότι οι Περιφέρειες, σε μεγάλο βαθμό είναι αναπτυξιακός βραχίονας και θα πρέπει οι περιφερειάρχες που θα εκλεγούν, την επόμενη μέρα να συμμερίζονται το δικό μας συνολικό αναπτυξιακό σχέδιο για τη χώρα. Απο ‘κει και πέρα, εμείς έχουμε κάνει την επιλογή μας και θα τη στηρίξουμε και είμαστε απολύτως πεπεισμένοι ότι θα είναι όχι απλά η σωστή επιλογή, αλλά και νικηφόρα επιλογή», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βάζοντας διακριτικά στη θέση τους, τους «αντάρτες», δείχνοντας πολιτική… ανωτερότητα. Στον αντίποδα βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως δήλωση παραίτησης και στήριξης στον Παναγιώτη Νίκα, έκανε η θεματική αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, Ελένη Παναγιωτοπούλου, η οποία παραιτείται και συστρατεύεται με την επιλογή της ΝΔ, «αδειάζοντας» τον Πέτρο Τατούλη.

ΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ

Ο δήμαρχος Καλαμάτας και επίσημα πια, υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τη στήριξη της ΝΔ Παναγιώτης Νίκας, δήλωσε την ικανοποίησή του, ευχαριστώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη και άφησε για μια ακόμη φορά αιχμές κατά του Πέτρου Τατούλη. «Ειλικρινά, είναι μεγάλη τιμή μου η εμπιστοσύνη του προέδρου στο πρόσωπό μου. Αισθάνομαι ότι έχω μια πολύ μεγάλη ευθύνη απέναντι στην Πελοπόννησο και το λαό της. Η Πελοπόννησος είναι η περιοχή της πατρίδας μας με τα μεγαλύτερα συγκριτικά πλεονεκτήματα. Δεν της αξίζει να χειμάζεται, να χάνει συνεχώς σε πληθυσμό, να μεγαλώνει η ανεργία, να έχει τα προβλήματα που έχει αυτή τη στιγμή και αντίθετα, να περισσεύει η γκρίνια, η ένταση και η αλληλοϋπονόμευση. Θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις, για την ενότητα, τις φιλελεύθερες ιδέες που αποτελούν τον μοναδικό τρόπο να βγει η χώρα και η περιοχή μας, από την κρίση που αντιμετωπίζει. Κάθε δημιουργικός άνθρωπος, κάθε θετική  φωνή, θα κληθεί να βοηθήσει σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια. Έρχομαι ειλικρινά με διάθεση ενότητας, με πολλή αγάπη προς όλους και ιδιαιτέρα με πολλή αγάπη προς την Πελοπόννησο, της οποίας οφείλουμε πολλά», ανέφερε ο κ. Νίκας που δεσμεύτηκε πως θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις, γυρνώντας την Πελοπόννησο χωριό – χωριό, σπίτι – σπίτι για να μεταφέρει τις ιδέες και τις προτάσεις του κόμματος.

Η ΠΡΩΤΗ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΦΟΝΤΟ… ΤΗΝ ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ

Στο μεταξύ, μια ημέρα πριν ή για την ακρίβεια λίγες ώρες νωρίτερα, το βράδυ της Κυριακής στην Καλαμάτα, διεξήχθη ένας ακόμη γύρος προεκλογικής μάχης ανάμεσα στους δύο υποψηφίους. Ο λόγος, για όσα έγιναν στο πλαίσιο του 47ου Ατομικού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Υποβρύχιας Αλιείας Ανδρών, καθώς στο πάρκο του «Πανελληνίου», στο λιμάνι της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, είχαν την πρώτη τους δια ζώσης κόντρα, οι υποψήφιοι περιφερειάρχες Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης και Παναγιώτης Νίκας. Ειδικότερα, τα κόκκαλα της ψαρόσουπας που μοιράστηκε στο πλαίσιο του διαγωνισμού, έκατσαν… σε αρκετούς λαιμούς, αφού ο δήμαρχος Καλαμάτας, δεσμεύτηκε στους ανθρώπους του Ναυταθλητικού Συλλόγου «Αίολος» πως με την επικαιροποίηση του master plan, θα αντικαταστήσει τις άθλιες σημερινές εγκαταστάσεις με νέα σύγχρονα κτίρια και ο περιφερειάρχης μίλησε για καταδυτικό πάρκο!

Στην εκδήλωση αυτή, την τελευταία του πριν ανακοινωθεί επίσημα η υποψηφιότητά του, ο δήμαρχος ο οποίος είχε στο πλευρό του τον Περικλή Μαντά, αντιδημάρχους και στελέχη της πλειοψηφίας, με έκδηλη τη συγκίνησή του, ευχαρίστησε τους Καλαματιανούς για τη στήριξή του, τονίζοντας πως θα είναι δήμαρχος για 10 μήνες ακόμη και επισημαίνοντας πως θα συνεχίσει να αγωνίζεται με τον ίδιο τρόπο, από κάθε μετερίζι. Ο Πέτρος Τατούλης, συνοδευόταν επίσης από συνεργάτες του, με την θεματική αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου και την «γαλάζια» Αντωνία Μπούζα, στην πρώτη γραμμή…

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ