Την ανάγκη να υπάρξει κομματική συναίνεση σε σημαντικά εθνικά ζητήματα υπογράμμισε ο πολυβραβευμένος Έλληνας σκηνοθέτης του θρυλικού “Ζ” και της ταινίας- σταθμός “Κατάσταση Πολιορκίας” Κώστας Γαβράς. σε δηλώσεις στον News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή “Σκληρό Ροκ Χ 2” με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο και την Έλλη Τριανταφύλλου.

«Θεωρώ ότι η συναίνεση όλων των κομμάτων σε σημαντικά θέματα είναι απαραίτητο. Δεν λέω να συμφωνούν σε όλα, αλλά σε μερικές περιπτώσεις πρέπει να υπάρχει απόλυτη συναίνεση. Όπως π.χ. στην πτώχευση. Δε γίνεται να είναι το ένα κόμμα ενάντια στο άλλο. Στις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές επίσης (έπρεπε να υπάρχει συναίνεση). Όλοι οι πολιτικοί έχουν ευθύνη για αυτές τις πυρκαγιές. Πρέπει να συναντηθούν και να δουν τι πρέπει να γίνει.

Για την παιδεία επίσης που είναι ο θησαυρός της χώρας. Κάθε κυβέρνηση που έρχεται αλλάζει κάτι στην παιδεία. Ίσως ήρθε ο καιρός να συναντηθούν όλοι μαζί και να βρεθεί μια λύση».

Σε ερώτηση αν αυτό που ζητά είναι μια οικουμενική κυβέρνηση, απάντησε αρνητικά, λέγοντας ότι η πρότασή του είναι για συνεργασία σε εθνικά ζητήματα και ίσως μπορεί να θεωρηθεί πιο ρομαντική.

Διαβάστε τη συνέχεια στο News247.gr