Είχε εισβάλει και αστικό λεωφορείο στο προαύλιο της Βουλής – Γιατί το έκανε

Μπορεί η εισβολή του μικρού FIAT PANDA στην Βουλή να έκανε αίσθηση, ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που ένα τροχοφόρο καταφέρνει να μπει σε ένα από τα πιο φυλασσόμενα (θεωρητικά) κτίρια της Αθήνας. 

Τα ξημερώματα της 15ης Δεκεμβρίου του 1993 ένας οδηγός αστικού λεωφορείου εισβάλει αιφνιδίως στην προαύλιο της Βουλής που τότε χρησιμοποιείτο και σαν υπαίθριος χώρος στάθμευσης.

Απειλεί να βάλει φωτιά στο όχημα διαμαρτυρόμενος για το νομοσχέδιο που είχε φέρει η κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου με τον οποίο επανακρατικοποιούσε τα αστικά λεωφορεία που είχε ιδιωτικοποιήσει η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. 

Το λεωφορείο κυκλώνουν άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας και μετά από πολλές ώρες και αφού πρώτα έχουν αποπροσανατολίσει τον οδηγό πιάνοντας κουβέντα, τον αρπάζουν από τα μαλλιά και τον βγάζουν από το παράθυρο του οδηγού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισβολή αυτή υπήρξε η αφορμή για να μπει μπάρα στο ελληνικό κοινοβούλιο. 

Το περιστατικό υπενθύμισε ο Λευτέρης Γαλανός. Παλιός κοινοβουλευτικός συντάκτης που τώρα εργάζεται το γραφείο τύπου του Ποταμιού. Ο ίδιος επιμελήθηκε και του φωτογραφικού υλικού

 

thetoc

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ