Δήμος Τριφυλίας: Ολοι μαζί μπορούμε!

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ δημοτική περίοδος τελειώνει και αυτή αυξημένη αφού το 2019 συμπληρώνονται τα 5 χρόνια. Ηδη η εκκίνηση έχει δοθεί και οι πρώτες υποψηφιότητες ανακοινώθηκαν και καλά έκαναν. Η επιθυμία ενασχόλησης στα τοπικά πράγματα είναι χάρισμα ενδιαφέροντος. Τούτη εδώ την ώρα παρεμβαίνω με την εμπειρία μου 25 χρόνων στην Τ.Α και με ένα σύνθημα «Ολοι μαζί μπορούμε».

Του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΥΡΙΑΖΗ*kyriazhs-thanashs

Ο Δήμος Τριφυλίας μπορεί να δεχθεί ένα ενιαίο συνδυασμό από όλους τους χώρους από όλες τις τάσεις σε αυτό βοηθούν τα πολιτικά κόμματα (για τους δικούς τους λόγους). Ανακοίνωσαν ήδη ότι δεν θα πάνε σε χρίσματα. Να, λοιπόν, η ευκαιρία να βρεθούμε όλοι από όλες τις πολιτικές αποχρώσεις από όλες τις μέχρι σήμερα δημοτικές παρατάξεις, από τέως αυτοδιοικητικούς παράγοντες που η πείρα τους καθοδηγεί, από νέους με όρεξη και κέφι  για την ανάπτυξη του τόπου. Να οραματιστούμε, το μέλλον να χαράξουμε αναπτυξιακό πρόγραμμα επάνω στον τουρισμό, δημιουργώντας θέσεις απασχόλησης για να κρατήσουμε τους νέους εδώ. Με υπηρέτηση για σύγχρονη προσφορά παιδείας. Να ανοίξουμε νέους ορίζοντες στον δημοτικό αθλητισμό, Στάδια, μικροί χώροι άθλησης, σωματεία, ελεύθερο αθλητισμό για όλους. Με υπηρέτηση στη πράξη της καθημερινότητας, καθαριότητα, ύδρευση, οδοποιία, περιβάλλον, ανάδειξη των σημαντικών μας χώρων Κάστρο Κυπαρισσίας, Περιστεριά, Δάσος Ελαίας, Άρδευση Φράγμα Φιλιατρών, Ι.Ν Μεταμόρφωσης Σωτήρος Χριστιάνοι, ποτάμι Νέδα, ανάδειξη νήσου Πρώτης Μαράθου, αξιοποίηση της μεγάλης παραλίας μας από Χρυσή Ακτή Γαργαλιάνων, Φιλιατρών, Κυπαρισσίας, καλό Νερό, Ελαία. Σύνδεση όλου του Δήμου με λεωφορειακή δημοτική γραμμή και τόσα άλλα που υπάρχουν! Πραγματικά τι περιεχόμενο που έχει αυτός ο Δήμος, πόσος χώρος υπάρχει για όλους . Ο καθένας να ανήκει στην ομάδα δουλειάς του που τον εκφράζει και να την υπηρετεί με αίσθημα ευθύνης, με παρεμβάσεις και μηνιαίο προγραμματισμό, με εβδομαδιαίες συσκέψεις, να ελέγχονται οι ενέργειες, κ.λπ. Ομάδες δουλειάς από όλα τα Σωματεία και Φορείς του Δήμου με Ενιαίο Δημοτικό Πολιτιστικό Καλοκαίρι, Αποκριάτικη Νότα, Χριστουγεννιάτικη και Πασχαλιάτικη παρέμβαση. Μην περιμένουμε να προβληθούμε μόνο με τις Λευκές Νύχτες, που, ευτυχώς, οι Εμπορικοί Σύλλογοι δημιουργούν και μπράβο τους. Ο Δήμος πρέπει να έχει το κύριο πρόσταγμα. Αυτά όλα δεν μας χωρίζουν μας ενώνουν.

Μήπως ήρθε η ώρα του Δήμου Τριφυλίας – όλων των παραγόντων μαζί; Γιατί όχι; Ήρθα σε επαφή με παλιούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες και κυρίως των προέδρων Κοινοτήτων που με το φτυάρι και τη τσάπα κρατάγαμε το τιμόνι ψηλά και είμαστε έτοιμοι  να δώσουμε το παρών για ένα ενωμένο Δήμο με όραμα και προοπτική! Οι καιροί απαιτούν να αφήσουμε το «εγώ» και να δούμε το «εμείς».

*Ο Θανάσης Κυριαζής είναι τεως Πρόεδρος Κοινότητας Σιδηροκάστρου και τέως υποψήφιος δήμαρχος Αυλώνος

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ