Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο για τη δίκη στελεχών του ΠΑΜΕ στην Καλαμάτα!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ διαμαρτυρίας έξω από την αίθουσα όπου παραπέμπονται σε δίκη συνδικαλιστές στελέχη του, διοργανώνει αύριο στις 11 π.μ. το  ΠΑΜΕ Μεσσηνίας. Τα συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΜΕ παραπέμπονται σε δίκη γιατί, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

«Στις 27 Νοεμβρίου 2014, ημέρα Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας με θέμα το ασφαλιστικό, συμμετείχαν στην κινητοποίηση που διοργάνωναν τα σωματεία έξω από το κατάστημα “Lidl” στην Καλαμάτα. Τη μέρα εκείνη, που οι εργαζόμενοι βρισκόταν στο δρόμο, η συγκεκριμένη πολυεθνική προκλητικά καλούσε σε εγκαίνια με σκοπό να σπάσει το απεργιακό μέτωπο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, παράλληλα με τα αντεργατικά, μισθολογικά, ασφαλιστικά και φοροληστρικά μέτρα της ΝΔ, συνεχίζει να επιβάλει με προσήλωση και το δόγμα “Νόμος και Τάξη”, γεμίζοντας τα δικαστήρια με συνδικαλιστές, αγωνιστές αγρότες, φοιτητές, εργατόκοσμο που αγωνίζεται να προστατέψει τα σπίτια του.

Η δίωξη ξεκίνησε επί κυβέρνησης ΝΔ και συνεχίζεται σήμερα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Τους τελευταίους μόνο μήνες και αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε το νόμο ενάντια στην Απεργία (που ο Άδωνις Γεωργιάδης ερχόταν να ψηφίσει με τα 2 χέρια), η “Ανεξάρτητη” Δικαιοσύνη επιβάλει τη “Δίκαιη Ανάπτυξη”:

  • Απεργία Λιμενεργατών “COSCO” (5 στις 5 Απεργίες παράνομες σε 4 μήνες).
  • Άγαλμα Τρούμαν (Επίθεση ΜΑΤ εναντίον φοιτητών, σύλληψη 2 νεολαίων με κατηγορητήριο βγαλμένο από την πρεσβεία των ΗΠΑ).
  • Δίκη αγροτών Συνδικαλιστών και του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, για συμμετοχή στις αγροτικές κινητοποιήσεις.
  • Ολόκληρη βιομηχανία διώξεων όσων αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς, με χαρακτηριστικές τις περιπτώσεις της επίθεσης των ΜΑΤ σε διαμαρτυρία των Σωματείων έξω από συμβολαιογραφείο στις 28 Απρίλη.
  • Συλλήψεις των εργαζομένων στα “ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ”.
  • Χημικά στους φοιτητές που διεκδικούσαν δωρεάν σίτιση.

 ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΕΞΟΦΛΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Η δίωξη εναντίον του ΠΑΜΕ είναι γραμμάτιο που εξοφλεί η κυβέρνηση απέναντι στους εργοδότες. Έχει ξεκάθαρο στόχο να συντηρήσει το κλίμα καταστολής και τρομοκρατίας που θέλουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, για να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς. Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι εργαζομένων οδηγούνται σε δίκη, γιατί έκαναν το ταξικό τους καθήκον. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει το “θεάρεστο” έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων, μόνο που επειδή τα καρότα τελειώνουν, όσο περνά ο καιρός κραδαίνει ολοένα και πιο απειλητικά το μαστίγιο.

Καλούμε τα σωματεία του νομού, να εκφράσουν, για ακόμη μια φορά, τη μαζική καταδίκη τους ενάντια στην ποινικοποίηση της οργάνωσης και της δράσης των εργαζομένων και των συνδικάτων.

Οργανώνουμε την κλιμάκωση του αγώνα απέναντι στη μεγαλοεργοδοσία, στις κυβερνήσεις και τα κόμματά της. Ενάντια σε νέα και παλιά αντιλαϊκά μέτρα.

Ζητάμε απόσυρση τώρα όλων των κατηγοριών εναντίον των στελεχών του ΠΑΜΕ

Όχι στην ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων – Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!».

 

πηγή


- Διαφήμιση -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ