Ανοιχτό «παράθυρο» συνεργασιών με την Κούβα από την Καλαμάτα: H χθεσινή επίσκεψη της πρέσβειρας

ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ βρέθηκε χθες, η πρέσβειρα της Κούβας στην Ελλάδα, Zelmys Ma Dominguez Cortina, ύστερα από πρόσκληση του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου της πόλης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης στη μνήμη του μεγάλου επαναστάτη Τσε Γκεβάρα.
Η Κουβανή πρέσβειρα, επισκέφθηκε και το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα σημειώνοντας τους ιστορικούς δεσμούς και τις πολλές ομοιότητες των δύο λαών που όπως είπε, πάντα αντιστάθηκαν στον κατακτητή και έχουν αγωνιστεί για την ελευθέρια τους.

Παράλληλα, επισκέφθηκε το ΤΕΙ Πελοποννήσου πραγματοποίησε ομιλία στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου με θέμα: «Η κατάσταση στην Κούβα σήμερα, ο ρόλος των ΗΠΑ και ο συνεχιζόμενος με μεγαλύτερη ένταση αποκλεισμός», ενώ είχε και συνάντηση με πρόεδρο και στελέχη του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Εκεί, παρουσίασε την οικονομική κατάσταση της Κούβας, αναφέρθηκε στο άνοιγμα προς τις ξένες αγορές, ενώ εξέφρασε το ενδιαφέρον για τα αγροδιατροφικά προϊόντα, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τη ναυτιλία.

Τέλος, αναφέρθηκε στις σημαντικότερες εκθέσεις που θα λάβουν χώρα το 2019 και τη δυνατότητα συμμετοχής επιχειρήσεων από τη Μεσσηνία, ενώ ενημερώθηκε για τις υφιστάμενες συνθήκες της τοπικής μας οικονομίας, τα ποιοτικά προϊόντα του πρωτογενούς και τριτογενούς τομέα και τα γενικότερα πλεονεκτήματα του νομού, αφήνοντας ανοιχτό το «παραθυράκι» των ενδεχόμενων εμπορικών συμφωνιών.

Γ.Α.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ