Πλούσια η ατζέντα για την Αυτοσχέδια Σκηνή Καλαμάτας | Θεατρικά εργαστήρια, νέες παραγωγές και πολλές δράσεις

Άκρως εμπλουτισμένη είναι η ατζέντα της Αυτοσχέδιας Σκηνής Καλαμάτας για την νέα σεζόν. Θεατρικά εργαστήρια και μαθήματα θεάτρου για ενήλικες και παιδιά, δημιουργία εργαστηρίου δημιουργικής γραφής, νέες παραγωγές στα σκαριά και παλιές αγαπημένες που επανέρχονται, προώθηση του εθελοντισμού με την δημιουργία μιας ομάδας εθελοντών που θα στηρίζει το καλλιτεχνικό όραμα της ομάδας και ένα νέο εργαστήρι στην Καρδαμύλη. Αναλυτικότερα: 

Θεατρικά Εργαστήρια

Στα καθιερωμένα θεατρικά εργαστήρια της Αυτοσχέδιας Σκηνής ενήλικες, έφηβοι και παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα θεάτρου με σκοπό την γνωριμία τους με την ομάδα. Επίσης θα πραγματοποιούνται σεμινάρια για εκπαιδευτικούς, για να τονισθεί ο ρόλος του θεάτρου στην εκπαίδευση, μαθήματα stand up comedy, αλλά και μαθήματα προετοιμασίας για όσους επιθυμούν να δώσουν εξετάσεις σε κάποια δραματική σχολή.

Να τονίσουμε οτι ο ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ είναι ΔΩΡΕΑΝ 

– Τα μαθήματα ξεκινούν στις 24 Σεπτεμβρίου στον χώρο της Αυτοσχέδιας Σκηνής Πεζόδρομος Αγίου Παντελεήμονος 13.

 

Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής

Στο φετινό θεατρικό εργαστήρι ξεκινάει και μια ομάδα δημιουργικής γραφής, που θα καταγράψει ιστορίες της πόλης και των κατοίκων της, με σκοπό να ξεδιπλώσουν την φαντασία τους μέσα από εικόνες πραγματικές και στο τέλος της χρονιάς  όλες αυτές οι ιστορίες να παρουσιαστούν απο την Μαρία Σκαφιδά.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 6908676277 κ 2721081597 καθώς και στο aftosxediaskini@gmail.com 

 

Θεατρικές παραγωγές 

-Η θεατρική ομάδα των εφήβων θα ξαναπαρουσιάσει φέτος σε μεγαλύτερο χώρο το έργο της ” Σόφι Κινσελλά” “Αναζητώντας την Όντρευ”. Θυμίζουμε οτι η παράσταση έχει σαν θέμα το “Βulling και είχε αποσπάσει πολύ θετικές κριτικές.

Η θεατρική ομάδα των ενηλίκων βρίσκεται σε αναζήτηση θεατρικού έργου για φέτος με πολύ διάθεση και ανάγκη να εκφραστεί σε μια μεγαλύτερη μερίδα κοινού, σε μια μεγαλύτερη σκηνή.

Η ίδια η Μαρία Σκαφιδά στις 19 Οκτωβρίου θα παρουσιάσει τον μονόλογο του Γιάννη Ρίτσου “Φιλοκτήτης” στο Φεστιβάλ Θεατρικού Μονολόγου που θα διεξαχθεί στο θέατρο “εύπολις” στην Αθήνα. Αξίζει να σημειωθεί οτι ο μονόλογος, θα συμμετάσχει στο φεστιβάλ, με τις ευλογίες της Ελευθερίας Ρίτσου,κόρης του Γιάννη Ρίτσου, η οποία παραχώρησε τα πνευματικά δικαιώματα της παράστασης κατά αποκλειστικότητα στην Μαρία Σκαφιδά.

 

Δημιουργία Ομάδας Εθελοντών

Τέλος η Αυτοσχέδια Σκηνή  φιλοδοξεί να συστήσει φέτος, μια ομάδα εθελοντών, με την ονομασία “volunteers with spirit” που θα στηρίζει το έργο της ομάδας, αλλά θα αναλαμβάνει και να οργανώσει εκδηλώσεις σχετικές με το θέατρο και τον πολιτισμό. Στόχος της ομάδας των εθελοντών, δεν θα είναι μόνο η κάλυψη θέσεων, αλλά κυρίως η εξέλιξη των μελών της, σε τομείς που τους ενδιαφέρουν, καθώς και η καλλιεργειά τους μέσα απο τον κόσμο της τέχνης.

Για πληροφορίες και εγγραφές καλέστε το 6908676277 και στο 2721081597

ή κάντε ηλεκτρονικά την εγγραφή σας στο παρακάτω link: https://goo.gl/forms/Lzm84l8cXhQWPzqi2

Ο χώρος της ομάδας θα είναι ανοιχτός καθημερινά 18.00-20.00 για εγγραφές και πληροφορίες
aftosxediaskini@gmail.com και www.aftosxediaskini@blogspot.com

 

Θεατρικό Εργαστήριο και στην Μάνη

Η ηθοποιός και σκηνοθέτης Μαρία Σκαφιδά, ξεκινά θεατρικό εργαστήρι για ενήλικες, εφήβους και παιδιά, στην αυλή της Γιωργίτσας στην Καρδαμύλη. Γνωρίζοντας ότι η θεατρική πράξη δεν είναι προνόμιο μόνο των κατ’ επάγγελμα ηθοποιών, αλλά και όσων αναζητούν τρόπους ελεύθερης έκφρασης στην καθημερινότητά τους, τρόπους να ανακαλύψουν την ανθρώπινη φύση μέσα από την “ένδυση” διαφορετικών ρόλων, τρόπους να εξωτερικεύσουν διαφορετικές εκφάνσεις του εαυτού τους, τρόπους να ισορροπήσουν τα “πρέπει” με τα “θέλω” τους, τρόπους να επικοινωνήσουν με ανθρώπους που μοιράζονται τις ίδιες αναζητήσεις, τρόπους να δημιουργήσουν με μόνα εφόδια το σώμα, τη φωνή, το πνεύμα και την ψυχή τους, η Μαρία Σκαφιδά μετά την πολύχρονη και πετυχημένη πορεία της Αυτοσχέδιας Σκηνής στην Καλαμάτα, επεκτείνεται και σε έναν άκρως πολιτιστικό τόπο, την Μάνη, με την δημιουργία ενός νέου Θεατρικού Εργαστηρίου στην αυλή της Γιωργίτσας στην Καρδαμύλη . Τα μαθήματα, που απευθύνονται σε όλους, και δεν απαιτούν προηγούμενη εμπειρία, θα ξεκινήσουν την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου. Ειδικότερα το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο :

-Θέατρο για εφήβους – Kυριακή 12.00-14.00
Στόχος μας είναι, οι έφηβοι, μέσα από θεατρικά έργα που αφορούν την ηλικία τους, να επικοινωνήσουν ουσιαστικά με άλλους συνομηλίκους τους, να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους και τις ανάγκες τους, και να βοηθηθούν, ώστε να χτίσουν την ταυτότητα τους ,γνωρίζοντας τον εαυτό τους, μέσα από την ομάδα και τους ρόλους με τους οποίους καταπιάνονται.

Η συμμετοχή των εφήβων σε μια θεατρική παράσταση, είναι αναγκαία, γιατί τους προετοιμάζει για την πορεία τους στην ζωή. Αναλαμβάνουν ευθύνες απέναντι στην ομάδα, μαθαίνουν να συνεργάζονται αρμονικά, εκφράζουν τις ανάγκες τους χωρίς να καταπιέζουν τις ανάγκες των άλλων, μαθαίνουν συνέπεια και πειθαρχία στους στόχους τις ομάδας, εξασκούν την δημιουργικότητά τους, κοινωνικοποιούνται και έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν ελεύθερα τις ιδέες τους και τις απόψεις τους. Φέτος η ομάδα των εφήβων θα φτιάξει το δικό της θεατρικό έργο και θα επιλέξει για ποιο θέμα θέλει να μιλήσει και να εκφραστεί.

-Θέατρο για παιδιά – Κυριακή 10.00-12.00

Σκοπός του Εργαστηρίου παιδιών , είναι τα παιδιά να χρησιμοποιούν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους και με εργαλείο το θεατρικό παιχνίδι, να γνωρίσουν όλες τις τέχνες που συνθέτουν το μαγικό κόσμο του Θεάτρου. Τα παιδιά αποφορτίζονται από την καθημερινότητα και βρίσκουν διεξόδους εκφραστικής επικοινωνίας, έρχονται σε επαφή με το θέατρο μέσω της Υποκριτικής, του Αυτοσχεδιασμού, του Τραγουδιού, της Ζωγραφικής και της Δραματοποίησης κειμένου

Στόχος του Προγράμματος για παιδιά και εφήβους είναι να συνειδητοποιήσουν όσοι συμμετέχουν τα οφέλη του θεάτρου 
βοηθά στην γλωσσική ανάπτυξη και την φαντασία των παιδιών ,

βοηθά στην κατανόηση του κοινωνικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος όπου ζουν και μεγαλώνουν τα παιδιά,

βοηθά στην αναγνώριση της αξίας της συνεργασίας και της αρμονικής συνύπαρξης στην ομάδα,

βοηθά στην αποδοχή και το σεβασμό της διαφορετικότητας,

βοηθά στην ανάπτυξη κριτικής ικανότητας και τις κοινωνικής ευαισθησίας

Πληροφορίες-Εγγραφές: 6908676277

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ