Οι “βάρκες” σάλπαραν ξανά στο Θέατρο Νηπιαγωγείο | 2ος κύκλος παραστάσεων

Το Θέατρο Νηπιαγωγείο, μετά την απόλυτη επιτυχία του πρώτου κύκλου παραστάσεων με 100% εξαντλημένες θέσεις και την απαίτηση πολλών φίλων θεατών, αποφάσισε να παρουσιάσει σε δεύτερο κύκλο την Μουσικοθεατρική Παράσταση “…Στις βάρκες”.

Η πρεμιέρα του δεύτερου κύκλου παραστάσεων πραγματοποιήθηκε εχτές Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στο αίθριο του Θεάτρου Νηπιαγωγείο, το οποίο για άλλη μια φορά ήταν κατάμεστο με κόσμο, που χειροκρότησε τους συντελεστές στο τέλος.

Η παράσταση “…στις βάρκες”  είναι ένα έργο γεμάτο συγκίνηση για την ξενιτιά, όπου ιστορίες προσφύγων από την Σμύρνη και την Μικρασία του 1922 συναντούν πρόσφυγες και μετανάστες από την Συρία και το Αφγανιστάν, οι οποίοι ήρθαν στην χώρα μας αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Ιστορίες αληθινές, γεμάτες συναίσθημα και αναπόληση για τις χαμένες πατρίδες. Οι αφηγήσεις δένουν μεταξύ τους και ντύνονται μουσικά με παραδοσιακό, ρεμπέτικο και σύγχρονο τραγούδι. Πρόκειται για ένα ταξίδι από την Σμύρνη του 1922 ως το σήμερα που σίγουρα θα συγκινήσει.

Οι ηθοποιοί στην χθεσινή πρεμιέρα έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και τόσο αφηγηματικά, όσο και τραγουδιστικά ζωντάνεψαν στα μάτια των θεατών την πορεία αυτών των ανθρώπων στην αναζήτηση ενός καλύτερου αύριο, την συγκίνηση της αναπόλησης αυτού που άφησαν πίσω τους και την ελπίδα οτι ίσως κάποια στιγμή επιστρέψουν.

Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν από 15 Σεπτεμβρίου έως 7 Οκτωβρίου κάθε Σαββατοκύριακο, στις 21:15,στο αίθριο του θεάτρου Νηπιαγωγείο, Λεΐκων 24.

Σκηνοθεσία /Σύνθεση κειμένου: Καλλιρρόη Βελέντζα

Παίζουν οι ηθοποιοί Καλλιρρόη Βελέντζα και Ελένη Χρηστίδου και οι μουσικοί Πάνος Ταντής και Γιώργος Κολοκάθης.

Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά.

Τηλέφωνο κρατήσεων 6948930181.

Υποστήριξη: Έμφασις 91.8 fm – Life fm 88 – EnterMessinia.gr – EnterMessinia TV

Φωτογραφίες από την παράσταση:

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ