Ο Ζορμπάς τσακίζει την Καλαμάτα | Tο Entermessinia.gr στο επίκεντρο των γεγονότων

Ο Μεσογειακός κυκλώνας “Ζορμπάς” από το βράδυ της Παρασκευής σαρώνει όλη την Μεσσηνία. Τα ξημερώματα του Σαββάτου το ακραίο καιρικό φαινόμενο έφθασε και στην Καλαμάτα. Δυνατοί άνεμοι πολλών μποφόρ, υψηλής έντασης βροχή και πανύψηλα κύματα που ανέβαιναν στην παραλιακή οδό παρασύροντας ότι έβρισκαν.

 

 

Το Entermessinia.gr από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο επίκεντρο των γεγονότων.  Η αρχισυντάκτρια του Entermessinia.gr  και ραδιοφωνική παραγωγός του Έμφασις 91.8 fm  Άστρη Μαυρέα  έκανε το ρεπορτάζ για την τηλεόραση του Άλφα και την εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού «Καλύτερα δεν γίνεται»  αλλά και για το site  newsit.gr του Νίκου Ευαγγελάτου απευθείας από την παραλία της Καλαμάτας!

Μάλιστα η στιγμή που η Άστρη Μαυρέα βγήκε στον αέρα  του Άλφα ήταν η περίοδος που ο Μεσογειακός κυκλώνας χτυπούσε περισσότερο την πόλη μας!, όπως φαίνεται και στο βίντεο.

Η δημοσιογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός τοΥ Έμφασις 91,8 – Emfasis 91,8 Aστρη Μαυρέα Astri Sofia Mavrea μόλις μίλησε στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού στον Alpha TV "καλύτερα δεν γίνεται" μεταδίδοντας το κλίμα από την Καλαμάτα με τον κυκλώνα εν δράσει. Εικόνες που κόβουν την ανάσα

Gepostet von Έμφασις 91,8 – Emfasis 91,8 am Samstag, 29. September 2018

 

Να πούμε ότι αξιοσημείωτη ήταν  η στάση της περιφερειακής και δημοτικής αρχής, καθώς δεδομένης της πρόγνωσης για μεσογειακό κυκλώνα στην περιοχή, συνήλθε εκτάκτως χθες το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Καλαμάτας, ώστε να είναι έτοιμες οι υπηρεσίες του να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που θα προκληθούν από το πέρασμά του.

Επίσης από το πρωί του Σαββάτου που ξεκίνησε το φαινόμενο,  τόσο εκπρόσωποι της περιφέρειας, δημοτικοί σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι, αλλά και ο Δήμαρχος Καλαμάτας κύριος Παναγιώτης Νίκας έσπευσαν στην παραλία της πόλης, για να αξιολογήσουν την κατάσταση, να δουν το μέγεθος των καταστροφών και πως μπορούν να βοηθήσουν τους πολίτες.

Μηχανήματα του Δήμου από τις πρώτες πρωινές ώρες προσπάθησαν να καθαρίσουν τον δρόμο και να απομακρύνουν ότι είχε παρασυρθεί από τα κύματα, τα οποία έφταναν μέχρι την οδό Ναυαρίνου παρασύροντας ότι έβρισκαν. Άνδρες της Τροχαίας βρίσκονταν διασκορπισμένοι στην γύρω περιοχή έχοντας αποκλείσει την παραλία της πόλης και οδηγούσαν τους οδηγούς και τα αυτοκίνητα από της παράλληλες και κάθετες οδούς, καθώς απαγορευόταν η διέλευση  από την οδό Ναυαρίνου.

Το δυσάρεστο ήταν ότι πολλοί επιχειρηματίες της πόλης υποτίμησαν την κατάσταση και τις προειδοποιήσεις και άφησαν τραπέζια, ξαπλώστρες και ομπρέλες στην παραλία, ενώ θα έπρεπε να τα έχουν μαζέψει,  με αποτέλεσμα να υποστούν σοβαρές καταστροφές και να κινδυνέψουν και οι ίδιοι, προσπαθώντας να τα μαζέψουν την τελευταία στιγμή.

Ο μεσογειακός κυκλώνας αυτή την στιγμή φαίνεται πως κινείται ανατολικά και βορειοανατολικά. Ας ελπίσουμε να μην υπάρξουν καταστροφές και κυρίως ανθρώπινες απώλειες

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την παραλία της Καλαμάτας

ΒΙΝΤΕΟ :

Μεγάλες οι ζημιές στην πραλιακή… κλειστή η Ναυαρίνου! (Στο μαύρο αυτοκίνητο που περνά απο μπροστα μας ο Δήμαρχος Καλαμάτας επιβλέπει τα προβλήματα και τις καταστροφές)

Gepostet von Έμφασις 91,8 – Emfasis 91,8 am Samstag, 29. September 2018

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ