Με την κωμωδία “ΤΟΥΤΣΙ” ξεκινά την νέα θεατρική περίοδο το ΣΥΝ ΕΝΑ- Μιχάλης Τούμπουρος

Το θεατρικό σχήμα ΣΥΝ ΕΝΑ-ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΟΥΜΠΟΥΡΟΣ για τη νέα θεατρική περίοδο ετοιμάζει την κωμωδία ΤΟΥΤΣΙ από την ομώνυμη ταινία παραγωγής 1982, σκηνοθεσίας Σίντνεϊ Πόλακ.

Το έργο πλησιάζει το είδος των κωμωδιών που γυρίζονταν κατά τη δεκαετία του ’40, όταν δεν υπήρχε φόβος της ανάμειξης του παραλόγου με την σοβαρότητα και το κοινωνικό σχόλιο με τη φάρσα και την ευαισθησία για να προκαλέσουν γέλιο στο κοινό. Ο σεξισμός, η αξιοπρέπεια του ατόμου στην εργασία του, η πάλη μεταξύ των φύλων και το εργοδοτικό κατεστημένο και πάσης φύσεως κατά συνθήκη ψεύδος αποδίδεται με μαεστρία μέσω της μεταμφίεσης ενός άνδρα σε γυναίκα. Όμως η αυθεντικότητα του χαρακτήρα κάθε ατόμου και ο έρωτας είναι το μέτρο για την ευτυχία του.

Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι ο Ντάστιν Χόφμαν, η Τζέσικα Λανγκ, η Τέρι Γκαρ, ο Ντάμπνεϊ Κόλμαν, ο Τσαρλς Ντέρνινγκ, η Τζίνα Ντέιβις, ο Μπιλ Μάρεϊ και ο παραγωγός και σκηνοθέτης Σίντνεϊ Πόλακ. Η ταινία βασίζεται σε ιστορία του Λάρι Γκελμπάρτ και διασκευάστηκε για τη μεγάλη οθόνη από τον ίδιο τον Γκελμπάρτ και τους Μάρεϊ Σίσγκαλ, Ιλέιν Έβανς και Μπάρι Λέβινσον.

Το 1998 η ταινία επελέγη από τη Βιβλιοθήκη του Αμερικάνικου Κογκρέσου ως τμήμα του Εθνικού Μητρώου Κινηματογράφου, ενώ το 2000 το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου κατέταξε την ταινία στην 2η θέση στη λίστα με τις καλύτερες κωμωδίες όλων των εποχών. Η ταινία χάρισε στη Τζέσικα Λανγκ το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου, ενώ ήταν υποψήφια σε πολλές κατηγορίες, όπως Καλύτερης Ταινίας, Πρωτότυπου Σεναρίου, Α’ Ανδρικού Ρόλου, Σκηνοθεσίας κ.α

 

Το έργο αναμένεται να ανέβει σε σκηνοθεσία Κώστα Κατσουλάκη στις αρχές Νοεμβρίου 2018 στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. 

 

 

Στα αμέσως επόμενα σχέδια του θεατρικού σχήματος είναι δεύτερη παραγωγή με το θεατρικό έργο «Συρανό Ντε Μπερζεράκ», του γάλλου θεατρικού συγγραφέα ΡΟΣΤΑΝ ΕΝΤΜΟΝ. Το θεατρικό αυτό έργο είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά και συνάμα δημοφιλή έργα του παγκόσμιου δραματολογίου, το οποίο θα ανέβει επίσης σε σκηνοθεσία Κώστα Κατσουλάκη.

Βλέπουμε οτι το θεατρικό σχήμα ΣΥΝ ΈΝΑ-ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΟΥΜΠΟΥΡΟΣ θέτει τον πήχη διαρκώς ψηλότερα, ξεπερνώντας κάθε φορά τον εαυτό του και ανεβάζοντας έργα που έχουν πολλές απαιτήσεις, χρειάζονται πολλή δουλειά , είναι έργα ρεπερτορίου, όπως θα τα χαρακτήριζε κανείς. Ωστόσο με τον επαγγελματισμό και την προσήλωση τους οι ηθοποιοι του σχήματος καταφέρνουν να ανταποκριθούν στο έπακρο. Καλή επιτυχία λοιπόν και στις δύο μεγάλες παραγωγές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ