Σε απόγνωση οι κάτοικοι στο Μάτι δύο μήνες μετά. Επίσκεψη Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου

Παραμένουν η θλίψη και ο πόνος δύο μήνες μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι που βύθισε την Ελλάδα στο πένθος. Οι νεκροί ανέρχονται στους 99.

Απόγνωση και θλίψη αισθάνονται οι κάτοικοι που είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται.

“Αισθάνομαι μίσος γι’ αυτό που μας συνέβη και που δεν μας ειδοποίησε κανένας”, αναφέρει κάτοικος της περιοχής. “Παλεύουμε να σώσουμε ό,τι έχει μείνει” προσθέτει καθώς γύρω του η εικόνα θυμίζει ακόμη πεδίο καταστροφής.

Τρόμος υπάρχει για μία καταιγίδα και τις ζημιές που μπορεί να προκαλέσει εκ νέου.

Στην περιοχή βρέθηκαν 65 εθελοντές από το Σουδάν, που καθάρισαν δρόμους υπό την καθοδήγηση της πρεσβείας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επισκέφθηκε το Λύρειο Ιδρυμα και τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τους ανθρώπους που χάθηκαν.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Να διορθώσουμε τα λάθη μας

Δύο μήνες συμπληρώνονται σήμερα από τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, που άφησε πίσω της 99 νεκρούς και τεράστιες καταστροφές.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, επισκέφθηκε σήμερα το Λύρειο Ίδρυμα, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς από την φωτιά της 23ης Ιουλίου, και τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της εθνικής τραγωδίας.

Συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Κηφισίας, Κύριλλο, ο Αρχιεπίσκοπος επιθεώρησε τους χώρους που ιδρύματος που έγιναν στάχτη.

«Όταν ο Θεός μας έβαλε σε αυτό τον παραδεισένιο χώρο και μας έδωσε εντολή να τον φυλάμε, μας έχει δώσει και την εντολή όταν τον καταστρέφουμε, να τον ξαναφτιάχνουμε», δήλωσε ο Μακαριώτατος και συμπλήρωσε «Μπροστά μας είναι ένας καινούριος αγώνας, να διορθώσουμε τα λάθη μας».

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

enikos

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ