Για «βιτρίνα» κατηγορούν οι εργαζόμενοι τη ΔΕΥΑΚ που διαφωνούν… συμφωνώντας με την αγορά των 4 οχημάτων!

AΚΟΜΗ και μέσω συμφωνίας, βρήκαν τρόπο να… διαφωνήσουν με τη διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Καλαμάτας (ΔΕΥΑΚ), οι εργαζόμενοί της. Αφορμή, αυτή τη φορά, στάθηκε η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Δημήτρης Βεργόπουλος, για την παρουσίαση των 4 ηλεκτροκίνητων οχημάτων που παρέλαβε η επιχείρηση. «Είμαστε υπέρ της τεχνολογίας και της εξέλιξης  και χαιρετίζουμε την αγορά των τεσσάρων ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων από τη ΔΕΥΑ Καλαμάτας», ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι, με δελτίο Τύπου που υπογράφει ο πρόεδρος του Σωματείου Παναγιώτης Κουφαλάκος και η γραμματέας, Σταυρούλα Στραβάκου και στη συνέχεια, προχώρησαν στην… αντίρρηση. «Θεωρούμε όμως την όλη σκηνοθεσία που στήθηκε για την παρουσίαση της παραλαβής τους, υπερβολική», σημειώνουν με νόημα και συνεχίζουν. «Γιατί όπως σε όλα τα έργα του Δήμου, έτσι και της ΔΕΥΑΚ, οι προτεραιότητες καθορίζονται για τη βιτρίνα , αποκρύπτοντας τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν σε εξοπλισμό και σε προσωπικό. Η έλλειψη σχεδιασμού με βάση τις πραγματικές ανάγκες της υπηρεσίας έχει οδηγήσει στην προτεραιότητα προβολής έργων βιτρίνας», δηλώνουν και κλείνουν, παραθέτοντας τις προτεραιότητες, όπως τις βλέπουν οι ίδιοι.

ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ

  • Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.
  • Αγορά εξοπλισμού με προτεραιότητα την προμήθεια ενός (1) σύγχρονου αποφρακτικού μηχανήματος, στελεχωμένο με το απαραίτητο προσωπικό προκειμένου να γίνεται η τακτική συντήρηση των δικτύων Αποχέτευσης και να μπορεί να προλαβαίνει τις αποφράξεις του βουλωμένου δικτύου αποχέτευσης.
  • Την αγορά νέων φορτηγών και σκαπτικού μηχανήματος στελεχωμένα με το απαραίτητο προσωπικό για να γίνεται η τακτική συντήρηση των δικτύων Ύδρευσης-Αποχέτευσης και Ομβρίων καθώς καιοι νέες συνδέσεις και οι αποκαταστάσεις βλαβών, που μέχρι σήμερα δίνονται σε εργολάβους λόγω έλλειψης προσωπικού.

 

Να  σημειωθεί ότι όλα τα παραπάνω τα έχουμε καταθέσει στο Δ.Σ της ΔΕΥΑ Καλαμάτας  αλλά  «φωνή βοώντος εν τη ερήμω». Έτσι, εμείς αντιλαμβανόμαστε τον εκσυγχρονισμό  που έχει ουσία. Ο εκσυγχρονισμός τους, είναι για τη βιτρίνα κι εξυπηρετεί τις προεκλογικές ανάγκες προβολής των διοικούντων , δεν έχει καμία σχέση με τις ανάγκες των εργαζομένων και των δημοτών της πόλης», επισημαίνουν καταληκτικά.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ