Αντιπολιτευτική θεωρεί ο δήμαρχος την αυριανή εκδήλωση για τα δύο χρόνια από τις φονικές πλημμύρες!
ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΦΡΑΓΚΟΠΗΓΑΔΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2030 ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΥΡΕΣ ΤΟΥ 2016
ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ενδιαφέρον, αναμένεται αύριο στις 8:30 το βράδυ, η εκδήλωση της Κίνησης «Καλαμάτα 2030», η οποία με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τις φονικές πλημμύρες του 2016, έχει καλέσει αρκετούς επιστήμονες, να μιλήσουν για το φαινόμενο και τις αιτίες του κακού… Η εκδήλωση, «Η πόλη κάτω απ’ την πόλη. Το βαθύ λαγκάδι 2 χρόνια μετά», που θα συντονίσει ο πολιτικός μηχανικός Βασίλης Παπαευσταθίου, θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο της εκκλησίας της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Φραγκοπήγαδο και θα μιλήσουν η αρχιτέκτων πολεοδόμος, τ. ειδική γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του υπουργείου, Μαργαρίτα Καραβασίλη, ο δημοσιογράφος Ηλίας Μπιτσάνης, ο πολιτικός μηχανικός και πρόεδρος των πολιτικών μηχανικών της Μεσσηνίας, Βασίλης Κουτραφούρης και η αρχιτέκτων μηχανικός Τόνια Κουζή.
Δύο χρόνια μετά, έχουν προωθηθεί αρκετά έργα, με τον Μορέα, αναλαμβάνοντας την ευθύνη που του αναλογούσε να πληρώνει και να εκπονεί μεγάλη μελέτη και το δήμαρχο να δηλώνει ικανοποιημένος, προσδίδοντας προεκλογικό χρώμα σε αυτή και αντίστοιχες εκδηλώσεις, παρά το γεγονός ότι τα ίδια τα μέλη της Κίνησης, έχουν απαντήσει πως δε θα κατέλθουν στις εκλογές.
ΟΙ ΑΙΧΜΕΣ ΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
«Είναι καλό να ασχολούμαστε με τα ζητήματα της πόλης, καθώς όσο περισσότεροι ασχολούνται, τόσο καλύτερα είναι, έστω και αν ασχολούμαστε ακόμη και αντιπολιτευτικά (δεν εννοώ ότι αυτό γίνεται). Εμείς ως Δημοτική Αρχή δεν είμαστε αντίθετοι! Είμαι ευχαριστημένος γιατί βρίσκονται σε εξέλιξη, έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, προϋπολογισμών περίπου 10 εκατ. ευρώ, σε συνθήκες ακραίας οικονομικής φτώχιας και γιατί αυτή τη στιγμή, ολοκληρώνεται μια μελέτη 80 εκατ. ευρώ για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Καλαμάτας, από τον Ταΰγετο, στην Παναγίτσα, μέχρι το Ασπρόχωμα», ανέφερε ο δήμαρχος, που στάθηκε στο μεγάλο πρόβλημα του περιμετρικού δακτυλίου. «Όλη η μελέτη, θα περιστρέφεται γύρω από αυτόν και γύρω από τη διαχείριση του υδάτινου στοιχείου που προέρχεται από ανάντη του περιμετρικού και από τον περιμετρικό, γιατί ξέρετε πάρα πολύ καλά, ότι οι αποδέκτες που έρχονται από τον περιμετρικό προς τη θάλασσα, από ένα σημείο και μετά, δεν έχουν την διάμετρο, από την οποία ξεκίνησαν», τόνισε με νόημα ο Παναγιώτης Νίκας, αναφερόμενος στις καταπατήσεις. « Προφανώς δεν μπορείς να τους διανοίξεις, γιατί πάνω σ’ αυτούς, έχουν χτιστεί και πολυκατοικίες και αυτά που προβλέπει η μελέτη για μεγάλα… υπόγεια ποτάμια, είναι η μοναδική επιλογή. Αυτό το έργο των 80 εκατ. ευρώ, θα λύσει τα προβλήματά μας», τόνισε και στάθηκε καταληκτικά στην αρμοδιότητα των ρεμάτων, που πέρασε στην Περιφέρεια. «Με τον τελευταίο νόμο, η διαχείριση όλων των ρεμάτων, ανήκει στην Περιφέρεια. Αυτό, δε σημαίνει ότι ο Δήμος δεν πρέπει να συνεργάζεται με την Περιφέρεια και να υποβοηθά το έργο που κάνει. Εμείς, ότι στοιχεία μας ζήτησαν, τους τα δώσαμε, ενώ μπορούμε να υπογράψουμε και προγραμματικές συμβάσεις, αλλά για να μη διαχέεται η ευθύνη, υπεύθυνη σύμφωνα με το νόμο πια, είναι η Περιφέρεια και ο Δήμος, απλώς συμπαρίσταται».