Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο εθελοντικός καθαρισμός στην παραλία της Καλαμάτας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα ο εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας της Καλαμάτας. Η όλη προσπάθεια στηρίχθηκε καθαρά στην εθελοντική πρωτοβουλία και συμμετοχή απλών ανθρώπων, οι οποίοι  ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της οδοντιάτρου Χαράς Τάντρος, που ήταν και η πρωτεργάτρια όλου αυτού του εγχειρήματος και μαζεύτηκαν για να καθαρίσουν την παραλία της πόλης μας.

Οι εμπνευστές αυτής της πρωτοβουλίας κυρίως μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το ραδιόφωνο καλούσαν  όλους όσους αγαπούν το περιβάλλον και την πόλη μας να βοηθήσουν στο καθαρισμό της παραλίας! Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας ήταν να προωθηθεί η περιβαλλοντική συνείδηση και ενημέρωση στην Καλαμάτα προστατεύοντας τη φυσική ομορφιά της παραλίας.

Ο καθαρισμός ξεκίνησε στις 18.00, όπως είχε ορισθεί, από το ύψος των καταστημάτων “Ταμπάκης” και “Bake my day” , που ήταν και υποστηρικτές της προσπάθειας και έφτασε μέχρι τον Ναυτικό Όμιλο. Γάντια και σακούλες δόθηκαν στους εθελοντές, ώστε να συλλέξουν τα πλαστικά και άλλα μη βιοδιασπώμενα αντικείμενα από την παραλία. Το αισιόδοξο της υπόθεσης ήταν οτι, ενώ αρχικά οι εθελοντές αριθμούσαν περίπου τα 25 άτομα, στην πορεία ο αριθμός μεγάλωσε, καθώς πολλοί από τους λουόμενους ακολουθώντας το παράδειγμα των εθελοντών, σηκώθηκαν και βοήθησαν και αυτοί στον καθαρισμό, με πολλά παιδιά να είναι ανάμεσα τους. 

Παρόν ενεργά στον καθαρισμό και το Λιμενικό Σώμα, το οποίο έδωσε μάλιστα συγχαρητήρια στους εθελοντές για την πρωτοβουλία και την συμμετοχή, ενώ οι δύο λιμενικοί που βρέθηκαν στον χώρο συμμετείχαν και αυτοί στο καθαρισμό μαζεύοντας και οι ίδιοι σκουπίδια.

Δυστυχώς οι σακούλες γέμισαν, σημάδι ότι δεν σεβόμαστε τις ακτές μας, ενώ αυτό που εξέπληξε δυσάρεστα τους εθελοντές ήταν η τεράστια ποσότητα από γόπες που μαζεύτηκε. Χαρακτηριστική ήταν η φράση ενός κυρίου από τους λουόμενους, ο οποίος σηκώθηκε να βοηθήσει και ο οποίος ανά διαστήματα αναφωνούσε “έτσι όπως πάμε σε λίγο θα είναι περισσότερες οι γόπες από τα βότσαλα” .

Το παρήγορο της υπόθεσης τουλάχιστον ήταν οτι το μήνυμα πέρασε, αυτή η προσπάθεια αγκαλιάστηκε από τον κόσμο, οι εθελοντές ευχαριστήθηκαν που βοήθησαν με αυτόν τον τρόπο και σίγουρα αυτό το εγχείρημα αποτελεί την αρχή μιας αλυσίδας ανάλογων προσπαθειών που θα ακολουθήσουν.

Συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν και από εδώ και στο εξής πριν πετάξουμε ένα σκουπίδι στην παραλία έτσι ελαφρά τη καρδία, ας σκεφτόμαστε το κακό που κάνουμε στο περιβάλλον και ας φροντίζουμε για την καθαριότητα των ακτών μας.

Φωτογραφίες :

   

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ