Με επιτυχία η 2ημερη γιορτή βιβλίου στην Κορώνη από το “χαρτί και μολύβι”

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 2ήμερη Γιορτή Βιβλίου στην Κορώνη, που οργάνωσε για 3η συνεχή χρονιά το βιβλιοπωλείο “χαρτί και μολύβι”.

Η Χρυσοβαλάντη Λευτάκη, ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου “χαρτί και μολύβι”  διοργάνωσε για μια ακόμα χρονιά  μια γιορτή βιβλίου ξεχωριστή για μικρούς και μεγάλους. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στον χώρο του βιβλιοπωλείου, στα γραφικά σοκάκια της Κορώνης την πρώτη μέρα και στην παραλία της πόλης την δεύτερη, εκεί που η θάλασσα και ο ουρανός συναντιούνται και στο βάθος προβάλλει το κάστρο με μουσική συνοδεία τα κύματα της θάλασσας και παρακολούθησε τις ενδιαφέρουσες βιβλιοπαρουσιάσεις.

Η 1η μέρα ήταν αφιερωμένη στα παιδιά και στο βιβλίο με τίτλο “Αυγερινός” (Μ. Κασαμπαλάκου) που πραγματεύεται ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, τον αυτισμό. Το κοινό είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για αυτό το θέμα, ενώ όλοι διασκέδασαν με τραγούδια που εμπλούτισαν την βραδιά, αποκτώντας έναν νέο φίλο.

Η 2η μέρα της γιορτής ήταν αφιερωμένη στη λογοτεχνία για μεγάλους και σε μια Κύπρια συγγραφέα την Μαρία Σωφρονίου και το βιβλίο της “Οταν η ματιά σου άγγιξε την ψυχή μου” , ένα ταξίδι ανάμεσα στο σταυροδρόμι των πολιτισμών και των καστροπολιτειών και της ιστορίας!!!

Η κυρία Λευτάκη δήλωσε : “Μια απλή ιδέα, μια όμορφη έμπνευση , που την έχετε αγκαλιάσει και τείνει να γίνει θεσμός!!!σας ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μου κάνατε και παρευρεθήκατε στη 2 ήμερη γιορτή βιβλίου 21- 22 Αυγούστου….για μια ακόμα χρονιά τη στηρίζετε και όπως αποδεικνύεται, ετούτος ο τόπος της ιστορίας και του πολιτισμού, θέλει γιόρτια αλλιώτικα σαν την ελεύθερη ψυχή κι ωσάν το πνεύμα ταξιδιάρικο.…”

 

Φωτογραφίες από τις δύο βιβλιοπαρουσιάσεις 

1ή μέρα “Αυγερινός” (Μ. Κασαμπαλάκου) 

 

2η μέρα Μαρία Σωφρονίου  “Οταν η ματιά σου άγγιξε την ψυχή μου”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ