Μαθήματα Θεάτρου και Μουσικής για όλες τις ηλικίες στο Θέατρο Νηπιαγωγείο

Το Θέατρο Νηπιαγωγείο θέλοντας να έρθει πιο κοντά με όλους εμάς, αλλά και να μας γνωρίσει τον υπέροχο χώρο του Θεάτρου και της Μουσικής διοργανώνει ένα πενθήμερο Δωρεάν μαθημάτων γνωριμίας από τις  2 έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2018. 

Οι θεματικοί κύκλοι που θα διδαχθούν είναι οι ακόλουθοι:

Υποκριτική ενηλίκων

-Θέατρο για νήπια

-Θέατρο για παιδιά δημοτικού

-Θέατρο για εφήβους

-Κιθάρα για Τεμπέληδες

-Μουσικό βίντεο κλιπ για παιδιά δημοτικού

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6948930181

 

Μαθήματα Θεάτρου

Θέατρο για ενήλικες με την Καλλιρρόη Βελέντζα:

Η Καλλιρρόη Βελέντζα συνεχίζει για Τρίτη χρονιά τα μαθήματα υποκριτικής ενηλίκων στο Θέατρο Νηπιαγωγείο. Μέσα από ασκήσεις και αυτοσχεδιασμούς οι συμμετέχοντες εξερευνούν τα εκφραστικά τους μέσα και δουλεύουν τη σκηνική τους επικοινωνία, ψυχαγωγούνται και αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους με τον πιο δημιουργικό τρόπο ενώ καταπιάνονται με σπουδαία θεατρικά κείμενα του παγκόσμιου ρεπερτορίου γνωρίζοντας τη μαγεία της υποκριτικής. Το μάθημα απευθύνεται σε όλους και δεν προϋποθέτει προηγούμενη εμπειρία.

Από 24 Αυγούστου κάθε Δευτέρα 19:00-21:00

Πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6948930181

 

-Θεατρικό παιχνίδι για παιδιά και εφήβους με την Ελένη Ευταξοπούλου:

Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι τα παιδιά γνωρίζουν και καλλιεργούν τα εκφραστικά τους μέσα, αναπτύσσουν την φαντασία τους, γνωρίζουν το σώμα τους και μαθαίνουν να συνεργάζονται και να λειτουργούν σαν ομάδα. Μέσα από τον μαγικό κόσμο του θεάτρου, τα παιχνίδια και τους αυτοσχεδιασμούς θωρακίζουν την προσωπικότητα τους και δημιουργούν βάσεις με στόχο την λειτουργία του συνόλου. Το μάθημα γίνεται σε 3 ηλικιακές ομάδες:

-Ηλικίες 4-6: τα παιδιά μαθαίνουν το σώμα τους, τις φωνητικές δυνατότητες τους, παντομίμα, ρυθμικούς αυτοσχεδιασμούς και τα στοιχεία της φύσης. Από 28 Σεπτεμβρίου κάθε Παρασκευή 17:00-18:00.

Ηλικίες 6-11: τα παιδιά μαθαίνουν να εκφράζονται με παιχνίδια και αυτοσχεδιασμούς που στοχεύουν σε φωνή, λόγο , φαντασία, συνεργασία. Μαθαίνουν να λειτουργούν σε ομάδες. . Από 28 Σεπτεμβρίου κάθε Παρασκευή 18:00-19:30.

Ηλικίες 12-18: οι έφηβοι μέσα από τον αυτοσχεδιασμό μαθαίνουν να συνδυάζουν το λόγο, το σώμα και την φαντασία τους. . Από 28 Σεπτεμβρίου κάθε Παρασκευή 19:30-21:00.

Πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6948930181

 

Μαθήματα Μουσικής

-Κιθάρα για (ενήλικες) τεμπέληδες! – Πάνος Ταντής

Βαρέθηκες τις ανιαρές ντρίγκι ντρίγκι ασκήσεις και τα παράξενα ιερογλυφικά στα βιβλία των ωδείων; Είσαι βέβαιος πως μέσα σου βαθιά κρύβεται ένας μεγάλος καλλιτέχνης που οι συγκυρίες δεν άφησαν ποτέ να λάμψει; Το μάθημα «Κιθάρα για Τεμπέληδες» με τον Πάνο Ταντή από την μουσικοθεατρική ομάδα Τσικιμπόμ έχει τη )λύση!

Μέσα από απλά και κατανοητά μαθήματα αποκτάς τη δυνατότητα να γραντζουνήσεις  γρήγορα τα τραγούδια  που αγαπάς ( εκτός απ’το ¨Να μ’αγαπάς¨… ), να πειραματιστείς και με άλλα μουσικά όργανα, να τζαμάρεις με την ομάδα!

Από 26 Σεπτεμβρίου κάθε Τετάρτη 20.00-21.30

Πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6948930181

 

 

-Μουσικό video-clip για παιδιά δημοτικού! – Ομάδα ΤΣΙΚΙΜΠΟΜ (Ελένη Χρηστίδου και Πάνος Ταντής)

Το  κανάλι  ¨ΤΣΙΚΙΜΠΟΜ tv¨  έχει την χαρά να εκμπέμπει φέτος από το  Θέατρο Nηπιαγωγείο!  Η ομάδα Τσικιμπόμ καλεί όλους τους μικρούς μας φίλους που αγαπούν να παίζουν, να τραγουδούν και να χορεύουν ελεύθερα, να δημιουργήσουν μαζί την δική τους μουσική ομάδα, τα δικά μας τραγούδια και video clips που θα προβάλλονται στο καλλιτεχνικό μας, ιντερνετικό κανάλι…! Μείνετε  συντονισμένοι!

Από 26 Σεπτεμβρίου κάθε Τετάρτη 18:00-19:30

Πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6948930181

 

Οι εισηγητές των μαθημάτων :

Η Καλλιρρόη Βελέντζα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα Αττικής. Σπούδασε στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, συνέχισε τις σπουδές της αποκτώντας μεταπτχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε) στην Πολιτισμική διαχείριση στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Στη συνέχεια, απέκτησε δεύτερο μεταπτυχιακό της τίτλο στην Δημιουργία Παρστατικών Τεχνών (M.A. in Performance Making) στο κολλέγιο Γκόλντσμιθς του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (Goldsmiths College, University of London). Τέλος ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν. Από το 2015 ζει στην Καλαμάτα όπου εργάζεται ώς αυτοαπασχολούμενη. Διευθύνει καλλιτεχνικά τον χώρο πολιτισμού με εστίαση στις παραστατικές τέχνες «Θέατρο Νηπιαγωγείο» στον οποίο έχει υλοποιήσει 15 θεατρικές παραγωγές μέχρι σήμερα. Παράλληλα την θεατρική περίοδο 2017-2018 εργάσθηκε ώς ηθοποιός για το ΔηΠεΘε Καλαμάτας.

Η Ελένη Ευταξοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Έχει σπουδάσει Αγγλική γλώσσα και φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης το 2006. Τελείωσε την δραματική σχολή «αρχή» της Νελλης Καρρά το 2010. Ήταν ιδρυτικό μέλος των cheek-bones 2010-2013 και από το 2018 συνεργάζεται με την ομάδα Re-Act. Έχει διασκευάσει και μεταφράσει θεατρικά έργα. Ασχολείται με το θεατρικό παιχνίδι και την σκηνοθεσία παιδικών παραστάσεων σε ελληνικά και αγγλικά τα τελευταία πέντε χρόνια

Οι Τσικιμπομ, Ελένη Χρηστίδου και Πάνος Ταντής, είναι μια μουσικοθεατρική ομάδα που της αρέσει να παίζει και να διασκεδάζει με τα παιδιά, αλλά και τους μεγάλους να ακολουθεί τις  ανάγκες και τα θέλω τους, να γαργαλάει τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους .

Χρησιμοποιούν τα εργαλεία του σωματικού θεάτρου , της μουσικοκινητικής αγωγής με όργανα Orff, της ελεύθερης έκφρασης , του αυτοσχεδιασμού και του παιχνιδιού με τη συνοδεία  του ακκορντεόν και της κιθάρας .

Οι Τσικιμπομ μέσα από τη διαδικασία της αφομοίωσης των γνώσεων και εμπειριών που κερδίζουν από τις σπουδές και την προσωπική αναζήτησής τους, [ Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Μουσικών Σπουδών – Δραματική Σχολή Μοντέρνοι Καιροί – Εθνικό Ωδείο – Συνεργασία με το Θέατρο του Παπουτσιού πάνω στο Δέντρο-με το Θέατρο Νηπιαγωγείο – Μagic Happens- Συνεργασία με Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων σε δημοτικά σχολεία για μουσικοθεατρικό παιχνίδι- δισκογραφική πορεία με τους Τζουράν Τζουράν (Τα πάντα Ρε , Ένα για το δρόμο  ) –Σεμινάρια γονεϊκής ενσυναίσθησης …], ταξιδεύουν εδώ και μια δεκαετία με αποσκευές τα θεατρικά τους έργα , τα δρώμενα, τις γιορτές και τη μουσική τους εκεί που φυσάει κάθε φορά η καρδιά των παιδιών .

 

Υποστήριξη: Έμφασις 91.8 fmLife fm 88EnterMessinia.grEnterMessinia TV 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βέλτιστη εμπειρία πλοήγησης του επισκέπτη. Συμφωνώ Περισσότερα