Φεστιβάλ Κορώνης 2018 | Οι Cinema Paradiso Project 19 Αυγούστου στο Δημοτικό σχολείο Κορώνης

Ένα από τα πολύ γνωστά μουσικά σχήματα αυτή την στιγμή, οι Cinema Paradiso Project συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Κορώνης 2018 με δύο συναυλίες μια στις 17 και στις 19 Αυγούστου στο Δημοτικό σχολείο της πόλης.

Οι Cinema Paradiso Project αποτελούν ένα 10-μελές μουσικό σχήμα που δημιουργήθηκε πριν από μερικά χρόνια με αφορμή μια παρτιτούρα ξεχασμένη πάνω σε ένα μουσικό αναλόγιο: ήταν το “Tema d’amore” από το soundtrack της ταινίας “Nuovo Cinema Paradiso”. Όπως οι ίδιοι περιγράφουν, η “συνάντηση” αυτή ανέσυρε την εικόνα αλλά ακόμα πιο πολύ την συγκίνηση, την έμπνευση, την χαρά, την παρέα, την γειτονιά, την εποχή που είχε συνδεθεί με την κινηματογραφική εμπειρία και τον «απόηχο» αυτής της μουσικής. Η αρχική ιδέα μετασχηματίστηκε σε ένα συναρπαστικό μουσικό τοπίο που εμπεριέχει ποικίλα ηχοχρώματα που αντανακλούν τις κινηματογραφικές εμπειρίες του σχήματος. Η μουσική που παίζουν οι Cinema Paradiso Project κινείται σε classical crossover ατμόσφαιρα, αγκαλιάζει latin και soul ηχοχρώματα και συνδυάζει έντεχνη ελληνική μουσική και κάποια rock στοιχεία.

Οι Cinema Paradiso Project είναι οι:
Σουζάνα Γιαννακοπούλου (τραγούδι), Σοφία Ροσμαράκη (πιάνο), Ευαγγελία Λοφίτου (ακκορντεόν, επικοινωνία), Γκαλίνα Μπράτουσκα (βιολί), Έλσα Παπέλη (τσέλο), Eυγένιος Μπράτουσκα (κοντραμπάσο), Δημήτρης Παππάς (κλασική κιθάρα), Χριστίνα Κατσιάρη (ακουστική κιθάρα, επιμέλεια προγράμματος, κείμενα, videos), Δημήτρης Αραπαντελής (ηλεκτρική κιθάρα, ενορχηστρώσεις, τραγούδι/φωνητικά), Ιάκωβος Παυλόπουλος (κρουστά, φωνητικά)

Με παραστάσεις σε μουσικές σκηνές όπως το Half Note Jazz Club,το Gazarte, το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο και το Badminton, καθώς και με ζωντανές συναυλίες από το Studio C της ΕΡΑ, οι Cinema Paradiso Project έχουν δώσει το ξεχωριστό τους στίγμα ως ένα σχήμα «ευρωπαϊκών προδιαγραφών» όπως τους έχουν αποκαλέσει, μοναδικό στο είδος του. Το σχήμα έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες – όπως οι Βασίλης Λέκκας, Χρήστος Θηβαίος και Αργυρώ Καπαρού – ενώ έχει ηχογραφήσει το πρώτο του CD με τίτλο “Cinema Paradiso Project – Volume I”

Πρόγραμμα
Ο κινηματογράφος από την εμφάνισή του – βωβός ή ομιλών, ασπρόμαυρος ή έγχρωμος, κωμικός ή δραματικός, ελληνικός ή ξένος – υπήρξε τόπος και τρόπος αναπαράστασης των ονείρων μας. Οι Cinema Paradiso Project αποτελούν μια μεγάλη παρέα μουσικών που, γοητευμένοι από τον ήχο της οθόνης, αποφάσισαν να παίξουν, να αλλάξουν, να διασκευάσουν τις νότες που έντυσαν τα κινηματογραφικά μας όνειρα. Μετά την λήξη της ταινίας, η μουσική συντηρεί στην μνήμη τις εικόνες, τις χρωματίζει, τις εμπλουτίζει και στο τέλος αυτονομείται και γίνεται η ίδια αίτιο επιθυμίας ακρόασης.

Η παράσταση των Cinema Paradiso Project έχει τίτλο “Cinematic Kaleidoscope” ένα καλειδοσκόπιο εικόνων, ήχων, αναμνήσεων και βιωμάτων όπου το παλιό συναντά το καινούργιο, οικεία ακούσματα συνυπάρχουν με ηχοχρώματα πιο ιδιότυπα, πάντα με αφορμή τα προσωπικά – αλλά άλλο τόσο «κοινά» – κινηματογραφικά
ταξίδια και όνειρα.

Προπληρωμένα εισιτήρια : € 12, 10 & 8
Στην είσοδο : € 14, 12 & 10
(κάτω των 18 είσοδος ελεύθερη / under 18 yrs free entrance)
Εισιτήρια προπωλούνται στο κατάστημα Αλντεμπαράν 

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ