Φοβηθήκαμε! Μαρτυρίες των επιβατών του Ελ. Βενιζέλος μόλις έφτασαν Χανιά. Βίντεο

Περιπέτεια τέλος για περίπου 400 από τους 875 επιβάτες του πλοίου Ελ. Βενιζέλος στο γκαράζ του οποίου εκδηλώθηκε φωτιά χθες το βράδυ εν πλω.

Μετά το θρίλερ που βίωσαν το οποίο ευτυχώς είχε αίσιο τέλος χωρίς να τραυματιστεί κανείς μετά και τον σωστό συντονισμό των υπευθύνων και του προσωπικού, οι επιβάτες επιβιβάστηκαν στις 11.00 το πρωί στο Blue Galaxy και έφτασαν στο λιμάνι της Σούδας περίπου στις 18.30 το απόγευμα.

Οι επιβάτες ήταν εμφανώς ταλαιπωρημένοι αλλά και ανακουφισμένοι που η περιπέτεια αυτή είχε καλό τέλος και τους βρήκε να επιστρέφουν καλά στην υγεία τους στο λιμάνι της Σούδας.

Περιγράφοντας τι έζησαν χθες το βράδυ, οι επιβάτες δήλωσαν ότι υπήρξε φόβος, ανησυχία, ώρες αγωνίας ακόμα και στιγμές πανικού, ωστόσο το πλήρωμα και ο καπετάνιος τους προσπαθούσαν με τη συμπεριφορά τους να τους κρατήσουν ψύχραιμους. Μάλιστα μεταξύ των επιβαινόντων ήταν και ο αθλητής τριάθλου, Κώστας Βαρουχάκης.

 Οι υπόλοιποι ωστόσο από τους επιβάτες του πλοίου Ελ. Βενιζέλος, δεν έφυγαν το πρωί με το Blue Star, αλλά θα αποπλεύσουν από Πειραιά με το πλοίο Paros Jet που έβαλε στη γραμμή η ΑΝΕΚ LINES εκτάκτως για την εκτέλεση του αποψινού δρομολογίου. Το πλοίο αναμένεται να αποπλεύσει από Πειραιά για Σούδα, στις 23.50. Ένας αριθμός μάλιστα επιβατών δεν θα καταφέρει να ταξιδέψει ούτε το βράδυ, αλλά αύριο το πρωί.

Την ίδια ώρα, στο λιμάνι του Πειραιά εξακολουθεί να βρίσκεται το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Η περιπέτεια των 875 επιβατών του πλοίου στο οποίο ξέσπασε η πυρκαγιά τα μεσάνυχτα, ενώ κατευθυνόταν από τον Πειραιά προς τα Χανιά είχε ευτυχές τέλος.

Το πλοίο επέστρεψε στον Πειραιά περίπου στις 4.00 π.μ. και αφού έδεσε στο λιμάνι της κρουαζιέρας, στην ακτή Ξαβερίου, ξεκίνησε με τη χρήση κλίμακας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η αποβίβαση των επιβατών, η οποία ολοκληρώθηκε περίπου στις 7.00, βγήκαν επίσης και 4 φορτηγά άθικτα από την πυρκαγιά, η οποία όπως ήταν φυσικό είχε εξαπλωθεί.

Το απόγευμα της Τετάρτης, 18 ώρες μετά το περιστατικό, η φωτιά έχει περιοριστεί, ενώ παραμένουν μικρές εστίες. Ανησυχητικό, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι το πλοίο έχει πάρει επικίνδυνη κλίση.  Ρυμουλκά προσπάθησαν να το επαναφέρουν στη σωστή θέση, ενώ οι άνδρες τη πυροσβεστικής άνοιξαν τρύπες πάνω απ’ την ίσαλο γραμμή για να φεύγουν τα νερά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πυρκαγιά ξεκίνησε από ένα φορτηγό που μετέφερε πλαστικά και βρισκόταν στο τρίτο γκαράζ του Ελευθέριος Βενιζέλος.

 Έφτασαν στη Σούδα οι επιβάτες του Ελευθέριος Βενιζέλος

Λίγο μετά τις 10 το πρωί της Τετάρτης άνοιξε ο καταπέλτης του πλοίου και διαπιστώθηκε αφενός το σημείο έναρξης της φωτιάς, αφετέρου οι μικρές εστίες φωτιάς, χωρίς ωστόσο να βγαίνουν φλόγες, μόνο καπνοί.

«Δύσκολη η κατάσταση»

Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Βασίλειος Ματθαιόπουλος, σε δηλώσεις του, τόνισε ότι είναι μία πολύ δύσκολη επιχείρηση για το Πυροσβεστικό Σώμα λόγω της στενότητας του χώρου μέσα στο πλοίο, καθώς υπάρχουν πολλά οχήματα και φορτηγά αλλά και του έντονου καπνού.

Πρόσθεσε ότι όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια και το ευτύχημα είναι ότι δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός. Επίσης, πρόσθεσε ότι η φωτιά έχει εκδηλωθεί στο ισόγειο γκαράζ του πλοίου, ενώ τόνισε ότι το πλοίο δεν μετέφερε εύφλεκτα υλικά.

Η ΑΝΕΚ ανακοίνωσε ότι για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία, οι επιβάτες μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα: 210 4197470 και 210 4197420. Να σημειωθεί ότι η εταιρεία ήδη προώθησε κάποιους επιβάτες με άλλο πλοίο στον προορισμό του και κάποιους άλλους τους φιλοξενεί σε ξενοδοχεία.

Από την πρώτη στιγμή του συμβάντος, στο υπουργείο Ναυτιλίας ήταν ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός και το επιτελείο του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, ενώ σε κατάσταση επιφυλακής τέθηκαν και στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕθΚΕΠΙΧ) του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μόλις έγινε γνωστό πως ξέσπασε η φωτιά.

Μετά από εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, που ήταν όλο το βράδυ στο ΕΘΚΕΠΙΧ παρακολουθώντας τις εξελίξεις, έσπευσαν αμέσως στην περιοχή οι φρεγάτες «Λήμνος», «Κανάρης», «Ύδρα» για να συνδράμουν στην επιχείρηση επιστροφής του πλοίου στον Πειραιά.

flashnews

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ