Φιλοξενία στην Καλαμάτα Ατόμων με Αναπηρία από την Κεντρική Ευρώπη

Τα μέλη ενός συνδέσμου φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία, τα οποία προέρχονταν από την Αυστρία, την Τσεχία, την Ουγγαρία, την Ουκρανία και την Πολωνία υποδέχθηκε και φιλοξένησε ο Δήμος Καλαμάτας, το Σάββατο 11 Αυγούστου. Ο σύλλογος αυτός, του οποίου το όνομα είναι Ολοκληρωμένη Ένωση Φίλων και εδρεύει στη Βιέννη της Αυστρίας, επισκέφθηκε για τρίτη φορά την Καλαμάτα, στο πλαίσιο ταξιδιού του στην Ελλάδα, με γενικό σύνθημα «Στα βήματα της αρχαίας Ελλάδας».

Επρόκειτο για άτομα με νοητική υστέρηση και τους συνοδούς τους, συνολικά 42 τον αριθμό, τους οποίους ο Δήμος Καλαμάτας υποδέχθηκε στο πάρκινγκ μεγάλου καταστήματος, στην είσοδο της πόλης. Μάλιστα, επειδή έφθασαν το μεσημέρι του Σαββάτου, ο διευθυντής του καταστήματος άνοιξε τους κλιματιζόμενους χώρους για τους επισκέπτες και τους προσέφερε εμφιαλωμένο κρύο νερό.

Στη συνέχεια, μετέβησαν στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας, όπου φιλοξενήθηκαν, καθώς είχαν μαζί τους όλο τον αναγκαίο εξοπλισμό (σπαστά κρεβάτια κ.λπ.). Τους επισκέπτες καλωσόρισε εκ μέρους του Δημάρχου ο Αντιδήμαρχος Παύλος Μπουζιάνης, μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Καλαμάτας. Τους προσφέρθηκαν δε παραδοσιακά προϊόντα και τουριστικό υλικό του Δήμου Καλαμάτας, ενώ είχε γίνει συνεννόηση με το κυλικείο του Δημοτικού Σταδίου για να ετοιμασθεί δείπνο.

Εκ μέρους των επισκεπτών εκφράσθηκαν θερμές ευχαριστίες για τη φιλοξενία και η ομάδα αυτή αναχώρησε για τον επόμενο σταθμό της, την αρχαία Ολυμπία, το πρωί της Κυριακής!

 

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ