Τραγωδία στο Μάτι: Θρίλερ με τον αριθμό των νεκρών και των αγνοουμένων

Δέκα ημέρες μετά την τραγωδία στην Ανατολική Αττική νέες σοροί εντοπίζονται στη θάλασσα, οικογένειες εξακολουθούν να αναζητούν τους δικούς τους ανθρώπους και η επίσημη Πολιτεία δεν είναι ακόμα σε θέση να απαντήσει στο ερώτημα πόσους νεκρούς και πόσους αγνοούμενους άφησε πίσω της η πύρινη κόλαση.

Στο Νεκροτομείο Αθηνών στο Γουδή ομάδα ιατροδικαστών εργάζεται ασταμάτητα προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία απόδοσης των σορών στους συγγενείς, επιστρατεύοντας ακόμα και τη μέθοδο της ιατροδικαστικής στόματος προκειμένου να ταυτοποιηθούν, με βάση τα οδοντογράματα, τα θύματα που απανθρακώθηκαν και δεν είναι δυνατόν να δοθούν απαντήσεις από το DNA. Αφού χρειάστηκε να περάσει μια εβδομάδα ώστε να δοθεί ένας πρώτος αριθμός αγνοουμένων στη δημοσιότητα, πλέον σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό αγνοούνται 8 άνθρωποι με βάση τις αναζητήσεις από συγγενικά τους πρόσωπα. Αυτό σημαίνει ότι ο πραγματικός αριθμός δεν θα γίνει ποτέ γνωστός, καθώς, όπως εξηγούν κάτοικοι της περιοχής στον «Ε.Τ.», υπήρχαν πολλοί αλλοδαποί εργαζόμενοι που κανείς δεν ξέρει τι απέγιναν και δεν έχουν συγγενείς στην Ελλάδα για να δηλώσουν την εξαφάνισή τους. Ούτε όμως ο αριθμός των νεκρών έχει προς το παρόν αποσαφηνιστεί, παρότι μέχρι προχθές ανακοινώνονταν συγκεκριμένοι αριθμοί.

Πλέον οι Αρχές κρατούν επιφυλάξεις καθώς δεν υπάρχει καθαρή εικόνα από το νεκροτομείο. «Μέχρι τώρα μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι έχουν ταυτοποιηθεί 76 σοροί και άλλων τεσσάρων θυμάτων τα στοιχεία είναι γνωστά γιατί κατέληξαν στα νοσοκομεία», λέει στον Ελεύθερο Τύπο η ειδική γραμματέας Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων Φωτεινή Παντιώρα. Παράλληλα, επισημαίνει ότι δεν υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση για το πόσοι είναι οι νεκροί συνολικά.

Στον παραπάνω αριθμό προστίθενται και οι τέσσερις οι οποίοι κατέληξαν νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία της Αττικής, με αποτέλεσμα οι νεκροί να ανέρχονται επισήμως σε 80.

Οι αγνοούμενοι, υπολογιζόμενοι με βάση την υποβολή επισήμων δηλώσεων από τα οικεία τους πρόσωπα, ανέρχονται σε οκτώ άτομα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες η Πυροσβεστική.

«Οπως γνωρίζετε, βρέθηκαν δύο ακόμα σοροί, ενός άνδρα στο Κόκκινο Λιμανάκι της Ραφήνας και μιας γυναίκας στον Σαρωνικό. Αλλες 11 σοροί βρίσκονται στο νεκροτομείο σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, συνεπώς 13. Ωστόσο είναι παρακινδυνεύμενο να μιλήσουμε για 13 νεκρούς που δεν έχουν ταυτοποιηθεί γιατί σε πολλές περιπτώσεις έχουν βρεθεί μέλη θυμάτων και οι επιστήμονες δεν είναι ακόμα σε θέση να πουν σε πόσους ανθρώπους αντιστοιχούν. Ελπίζουμε να ολοκληρωθεί σύντομα η διαδικασία για να λήξει το μαρτύριο των συγγενών», σημειώνει η κ. Παντιώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σορός της γυναίκας που εντοπίστηκε χθες το πρωί από ψαρά κοντά στο νησάκι Φλέβες έχει εγκαύματα και δεν είναι εύκολο να αναγνωριστεί, γι’ αυτό θα ακολουθηθεί και σε αυτή την περίπτωση η διαδικασία του DNA προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για θύμα της φωτιάς που παρασύρθηκε από τα ρεύματα σε μεγάλη απόσταση.

 

eleftherostypos

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ