Τι σημαίνει η μεταγωγή Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές – Σε δύο χρόνια μπορεί να είναι έξω

Η αιφνιδιαστική μεταγωγή του αρχιεκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα από τον Κορυδαλλό στις αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας, στον Βόλο, ξεσήκωσε αμέσως κύμα αντιδράσεων. Ενα «βολικό» κύμα αντιδράσεων για την κυβέρνηση, η οποία βλέπει να αποδίδουν οι προσπάθειές της να μετατεθεί κάπως η ατζέντα από τις φονικές πυρκαγιές και την ολιγωρία των υπουργών. Το σοκ της ευνοϊκής μεταχείρισης ενός φονιά 11 ανθρώπων είναι μεγάλο.

Η μεταγωγή του Κουφοντίνα προκαλεί ερωτηματικά όχι μόνο για το timing, αλλά και για την ηπιότερη μεταχείριση που έχουν οι κρατούμενοι σε αυτά τα σωφρονιστικά καταστήματα και για το πώς ένας αμετανόητος κατά συρροήν δολοφόνος έχει τέτοια αντιμετώπιση.

«Το ένα θέμα είναι ότι επιχειρείται ένας αποπροσανατολισμός, το άλλο θέμα είναι ότι την Αριστερά την ενδιαφέρει οι φίλοι της να περνάνε καλά» ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του βουλευτή της Ν.Δ. Μάκη Βορίδη.

Η απόφαση ανήκει στην Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών που υπάγεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης και γίνεται μετά από αίτημα του κρατουμένου, το οποίο έγινε προφανώς δεκτό. Οι αγροτικές φυλακές είναι ανοικτά καταστήματα κράτησης και όχι κλειστά όπως είναι ο Κορυδαλλός.

Σε αυτές οι κρατούμενοι είναι εργαζόμενοι και συμμετέχουν σε ομάδες που κάνουν αγροτικές, ακόμη και κτηνοτροφικές, εργασίες. Αυτό έχει με τη σειρά του σημαίνει πως κάθε ημέρα κράτησης μετρά τουλάχιστον διπλή, με αποτέλεσμα να επισπεύδεται ο χρόνος αποφυλάκισης. Η «Καθημερινή» αναφέρει ότι με τα τωρινά δεδομένα, σε περίπου δύο χρόνια από σήμερα θα είναι δυνατή η αποφυλάκιση του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο αρχιεκτελεστής της 17Ν έχει λάβει έως σήμερα τρεις 48ωρες άδειες από τον Κορυδαλλό, την τρίτη μάλιστα ασκώντας πίεση με απεργία πείνας την οποία διέκοψε όταν εγκρίθηκε το αίτημα

 

 Protagon

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ