Στους 93 οι νεκροί από τις πυρκαγιές. Κατέληξε μια γυναίκα στο νοσοκομείο

Στους 93 φτάνει ο αριθμός των θυμάτων από τις πυρκαγιές, καθώς πριν λίγο κατέληξε μια ηλικιωμένη γυναίκα που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ.

Η άτυχη γυναίκα νοσηλεύονταν στο Σισμανόγλειο, πρόκειται για μια 78χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν με εγκαύματα.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, 34 άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται, έξι εκ των οποίων παραμένουν διασωληνωμένοι.

Μέχρι πριν από λίγο, οι νεκροί – θύματα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι στις 23 Ιουλίου, ανέρχονταν στους 92 σύμφωνα με τη λίστα που διαβίβασε σήμερα στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας η Ιατροδικαστική Υπηρεσία. Δυο από τους νεκρούς, ωστόσο, παραμένουν αταυτοποίητοι. Η λίστα με τους νεκρούς περιλαμβάνει και εκείνους που κατέληξαν νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία.

Η λίστα με τα θύματα της πυρκαγιάς διαβιβάστηκε στους εισαγγελείς, που ερευνούν τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς, προκειμένου εκείνοι να ξεκινήσουν να καλούν σε κατάθεση τους συγγενείς τους.

Η λίστα με τα ονόματα των νεκρών από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Μάλιστα, η Εισαγγελία Αθηνών έστειλε παραγγελία για την εξέτασή τους στα αστυνομικά τμήματα Ραφήνας και Νέας Μάκρης αλλά και το Λιμεναρχείο της Ραφήνας.

Μέχρι στιγμής στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας για τη μεγάλη πυρκαγιά στην Αττική έχουν εξεταστεί συνολικά 25 μάρτυρες, στελέχη των εμπλεκόμενων φορέων. Σήμερα εξετάστηκε ως μάρτυρας ο νυν αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, υπαρχηγός της Πυροσβεστικής κατά το χρόνο της φονικής πυρκαγιάς Βασίλης Ματθαιόπουλος.

Συνολικά οι μάρτυρες από τους εμπλεκόμενους φορείς αναμένεται να φθάσουν τους 30 ενώ ήδη η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει διαβιβάσει στην Εισαγγελία τις συνομιλίες στελεχών της κατά τον κρίσιμο χρόνο από την εκδήλωση της πυρκαγιάς και κατά τη διάρκεια της καταστροφής στο Μάτι.

Τέλος, αναμένεται η διαβίβαση και του φακέλου με το πλήρες προανακριτικό υλικό που συγκεντρώνει από δική της έρευνα η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Φωτιά στο Μάτι: Αναντιστοιχίες ανάμεσα σε πυροσβεστική και μαρτυρίες κατοίκων

Εμπρησμός από αμέλεια η φωτιά που στοίχισε τη ζωή σε 92 ανθρώπους

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ