Ρόδος: Δολοφόνησε τη μητέρα του με φρικτό τρόπο και διεκδικεί την περιουσία

Ο Νίκος Μ., που δολοφόνησε στη Ρόδο τη μητέρα του με 14 μαχαιριές, θέλει να κληρονομήσει μέρος από την τεράστια περιουσία της

Μέσα από τη φυλακή διεκδικεί την περιουσία της μητέρας του Α Ι, που ο ίδιος σκότωσε με φρικτό τρόπο, ο μητροκτόνος Νίκος Μ.! Εναν μήνα μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου να αποκλείσει τον γιο και δολοφόνο από τη διεκδίκηση μέρους της περιουσίας του θύματος, εκείνος κατέθεσε αίτηση ακύρωσης. 

Μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του, ο 30χρονος προσέφυγε τη Δευτέρα ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, ζητώντας την ακύρωση της υπ’ αρ. 224/2018 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου, με την οποία κηρύχθηκε ανάξιος να κληρονομήσει εξ αδιαιρέτου τη μητέρα του, για τη δολοφονία της οποίας καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη το 2015. 

Το πρωτόδικο δικαστήριο είχε κάνει δεκτή την αγωγή του μεγαλύτερου γιου του θύματος (από άλλον γάμο)  που ζει μόνιμα στην Αυστραλία, η οποία είχε υποβληθεί διά της πληρεξούσιας δικηγόρου του σε βάρος του 30χρονου ετεροθαλούς αδελφού του. Σύμφωνα με τη «δημοκρατική», η Ιεροβασίλη είχε καταφέρει να δημιουργήσει μεγάλη περιουσία με ακίνητα, οικόπεδα και μετρητά. 

Τον Νοέμβριο του 2014 είχε εκδοθεί από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου κληρονομητήριο, με το οποίο τα περιουσιακά στοιχεία της 61χρονης  περιέρχονταν εξ αδιαιρέτου στον μητροκτόνο, στον ετεροθαλή αδελφό και στην αδελφή του, ενώ αποκλειόταν το κληρονομικό δικαίωμα στον εν διαστάσει σύζυγό της. 

Το έγκλημα είχε γίνει το απόγευμα της 19ης Ιουνίου 2012, όταν ο 24χρονος τότε Νίκος Μ. και η 36χρονη Ρωσίδα σύντροφός του Irini I. βρήκαν το θύμα να ποτίζει τον κήπο έξω από το σπίτι του, στην επαρχιακή οδό Γενναδίου – Λαχανιάς. 

Ο νεαρός ζήτησε από τη μητέρα του να του φτιάξει καφέ και, όταν εκείνη μπήκε στην κουζίνα, άρχισε να τη χτυπάει με το μαχαίρι στο πίσω μέρος του σώματός της. Τότε, η φίλη του φέρεται ότι του φώναξε να την αποτελειώσει γιατί δεν άντεχε τις κραυγές της, με αποτέλεσμα αυτός να συνεχίσει να καρφώνει την άτυχη γυναίκα, προκαλώντας της συνολικά 14 τραύματα! Η σορός της Α Ι βρέθηκε από συγγενείς της που πήγαν στο σπίτι της ανήσυχοι, καθώς δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματα της κόρης της.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ