Προσφυγή Πατσαρίνου στην Αποκεντρωμένη κατά των Πελοπόννησος Α.Ε. και Αναπτυξιακής Μεσσηνίας!

ΠΡΟΣΦΥΓΗ στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατέθεσε ο επικεφαλής της «Πελοπόννησος Πρώτα» Νίκος Πατσαρίνος, για προγραμματικές συμβάσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τις αναπτυξιακές ανώνυμες εταιρείες «Πελοπόννησος Α.Ε.» και «Αναπτυξιακή Μεσσηνίας», μετά από σχετικές αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με αποσπάσματα από την προσφυγή:

«…Με τις αποφάσεις 294/2018 και 299/2018 του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου αποφασίστηκε, παρά τις αντιρρήσεις που εκφράσαμε και δεν περιλήφθηκαν στα πρακτικά, η σύναψη Προγραμματικών Συμβάσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τις «Αναπτυξιακή Μεσσηνίας – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ» και «Πελοπόννησος ΑΕ- Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ».

Και οι δύο ανώνυμες εταιρείες είναι επιχειρήσεις ΟΤΑ και ανήκουν στην κατηγορία των Αναπτυξιακών Ανώνυμων Εταιρειών ΟΤΑ στις οποίες ο νόμος δεν επιτρέπει τη συμμετοχή σε προγραμματικές συμβάσεις επειδή δεν ανήκουν στο Δημόσιο Τομέα. Ως εκ τούτου οι αποφάσεις 294/2018 και 299/2018 του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι μη νόμιμες και πρέπει να ακυρωθούν…».

Πρόκειται για τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου με τις οποίες συνάπτονται οι Προγραμματικές Συμβάσεις:

Με την Πελοπόννησος ΑΕ για το έργο:

«Ολοκληρωμένο σύστημα ηλεκτρονικής καταγραφής, παρακολούθησης και διαχείρισης των δρομολογίων μεταφοράς μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς επίσης και συμβουλευτική υποστήριξη στο πλαίσιο εφαρμογής διπλογραφικού συστήματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου».

Με την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας για το έργο:

«Ανάπτυξη και υλοποίηση δράσεων συνεργειών με συλλογικότητες και φορείς ως γέφυρες κοινωνικής συνοχής στην Π.Ε. Μεσσηνίας (Διαμόρφωση κουλτούρας, ανάδειξη πολιτιστικής κληρονομιάς, ενίσχυση του αθλητισμού, ενθάρρυνση ερασιτεχνικής δημιουργίας, ανάδειξη τοπικής γαστρονομίας και συνηθειών διατροφής, συμμετοχή της κοινωνίας, ανάπτυξη εθελοντισμού κτλ».

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ