Μπλακ άουτ στην Αττική: Χάος στους δρόμους – Προβλήματα στο μετρό, δεκάδες κλήσεις απεγκλωβισμού

Εκττεταμένες διακοπές ρεύματος παρατηρούνται εδώ και λίγη ώρα, σε πολλές περιοχές της Αττικής. Χάος στους δρόμους.Δεκάδες κλίσεις στην πυροσβεστική για απεγκλωβισμό σπό ασανσέρ

Το μπλακ άουτ προκλήθηκε από βλάβη στο κέντρο υπερυψηλής τάσης στην Παλλήνη και επηρεάζει τα Βόρεια προάστια, τα Νότια καθώς και περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής.

Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ η βλάβη σημειώθηκε στις 14:12 και έχουν αρχίσει οι εργασίες για την αποκατάστασή της, ενώ εκτιμάται ότι η ομαλή ηλεκτροδότηση στην Αττική θα έχει αποκατασταθεί σε μία ώρα το αργότερο.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση παρατηρούνται στο κέντρο,  στο Ηράκλειο, στην Καισαριανή, στο Γέρακα, στου Γκύζη, στο Νέο Κόσμο, στη Δάφνη, σε Πόρτο Ράφτη, στην Ηλιούπολη, στον Καρέα, στον Πειραιά, στη Νέα Σμύρνη, σε Αλιμο, Αργυρούπολη, Παπάγου, Νέο Φάληρο, Μελίσσια, Βύρωνα, Παλλήνη, Ιλίσια, Νέα Ελβετία, Χαλάνδρι, Βριλήσσια και Κηφισιά, Παγκράτι και Άγιο Δημήτριο.

 Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, σε κάποιες περιοχές φαίνεται να αρχίζει να αποκαθίσταται το πρόβλημα όπως στην Γλυφάδα και στο Μαρούσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόβλημα οφείλεται στην υψηλή τάση που επηρεάζει την ηλεκτροδότηση από Γλυφάδα μέχρι και Κηφισιά. 

Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ πρόκειται για βλάβη στο κέντρο υπερυψηλής τάσης στην Παλλήνη, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και ήδη είναι καθ’ οδόν συνεργεία για την αποκατάσταση της βλάβης.

Εκτός λειτουργίας είναι η γραμμή 2 (Ανθούπουλη- Ελληνικό) του μετρό από τον σταθμό Πανεπιστήμιο έως το Ελληνικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το μετρό οι συρμοί δεν κινούνται εξαιτίας προβλήματος στην ηλεκτροδότηση από τη ΔΕΗ.



πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ