Μπλακ άουτ στην Αττική: Αποκαταστάθηκε η βλάβη – Επανέρχεται η ηλεκτροδότηση

Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση της βλάβης σε ό,τι αφορά το Δίκτυο Μεταφοράς. Η ομαλή ηλεκτροδότηση των περισσότερων περιοχών της Αττικής που επηρεάστηκαν έχει ήδη αποκατασταθεί”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ.

 Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσής του, ο ΑΔΜΗΕ ενημερώνει ότι στις 16.20 ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση της βλάβης σε ό,τι αφορά το Δίκτυο Μεταφοράς  Η ομαλή ηλεκτροδότηση των περισσότερων περιοχών της Αττικής που επηρεάστηκαν έχει ήδη αποκατασταθεί. Στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο σύνολο των περιοχών. Τα ακριβή αίτια του συμβάντος βρίσκονται υπό διερεύνηση και θα υπάρξει ενημέρωση στη συνέχεια.  Ο ΑΔΜΗΕ ζητά συγγνώμη από τους πολίτες της Αττικής για την ταλαιπωρία που υπέστησαν εξαιτίας των διακοπών ρεύματος» καταλήγει η ανακοίνωση.

Το πρόβλημα προκλήθηκε από έκρηξη σε μετασχηματιστή υψηλής τάσης στον υποσταθμό της ΔΕΗ στην Παλλήνη λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι. Πρόκειται για το κομμλατι που ηλεκτροδοτεί το μεγαύτερο μέρος της Αττικής

Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ η βλάβη σημειώθηκε στις 14:12 και έχουν αρχίσει οι εργασίες για την αποκατάστασή της, ενώ εκτιμάται ότι η ομαλή ηλεκτροδότηση στην Αττική θα έχει αποκατασταθεί σε μία ώρα το αργότερο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Ελλάδας οι ενέργειες για την αντιμετώπιση της βλάβης σε διακόπτη του δικτύου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης, ξεκίνησαν αμέσως με αποτέλεσμα οι μισές περιοχές να έχουν ήδη ηλεκτροδοτηθεί.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ