Με κατάνυξη πλήθος πιστών τίμησε την Παναγία στην οποία «απέδωσε» και την ελευθέρωση των δύο στρατιωτικών!

ΜΙΑ “αγκαλιά”, ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο όλη η Μεσσηνία, καθώς χιλιάδες πιστοί, ντόπιοι και επισκέπτες, έγιναν… ένα, από το Βουλκάνο και τη Δήμιοβα, μέχρι και το πιο μικρό χωριό, τιμώντας την Κοίμηση της Θεοτόκου. Η Παναγία με τα πολλά ονόματα, η μάνα Του Χριστού που είδε το σπλάχνο της να προδίδεται, να σταυρώνεται και να ανασταίνεται, η γυναίκα που έγινε η… σκάλα να κατέλθει ο Θεός στη Γη, το πρόσωπο στο οποίο όλοι, ακόμη και εκείνοι που δηλώνουν πως δεν πιστεύουν… ιδιαίτερα, προστρέχουν σε κάθε δύσκολη στιγμή, ψελλίζοντας “Παναγιά μου βόηθα…”, εκοιμήθη, με τους Χριστιανούς να τιμούν την ημέρα αυτή και να γιορτάζουν με μεγαλοπρέπεια, το Πάσχα του καλοκαιριού.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Επίκεντρο του εορτασμού στη Μεσσηνία, ήταν το ανακαινισμένο μοναστήρι του Βουλκάνου στην ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Μεσσήνης και η Μονή της Δήμιοβας, στο Ελαιοχώρι της Καλαμάτας, στην… αγκαλιά του Ταϋγέτου.

Χιλιάδες πιστών συνέρρευσαν και φέτος στα μοναστήρια μας και τις εκκλησίες, να προσκυνήσουν ακόμη και στο πιο μικρό χωριό, τη χάρη Της Παναγίας και να προσευχηθούν για υγεία και ευημερία, έχοντας εναποθέσει τις ελπίδες τους, στο Θεό! Τα θαύματα άλλωστε, τα οποία όπως δηλώνουν, έχουν βιώσει πολλοί πιστοί, μιλούν… απευθείας στην καρδιά, με ένα από αυτά, να προσωποποιείται τελευταία, στην ελευθέρωση από τις τουρκικές Αρχές, των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Σε αυτό άλλωστε, αναφέρθηκε με τον δικό του, ξεχωριστό τρόπο και ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, από τη θεία λειτουργία στη Μονή Βουλκάνου.

ΤΟ «ΘΑΥΜΑ» ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ

“Η Παναγία μας, όλον αυτόν τον καιρό, έδωσε στις δύο οικογένειες των Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι τελικά, αφέθησαν ελεύθεροι, τη δύναμη του κουράγιου. Η Υπεραγία Θεοτόκος, είναι μητέρα και ελευθερώτρια των ανθρώπων και εμείς, μαζί με αυτή τη διπλή χαρά, απευθυνόμεθα στο πρόσωπό Της, για τη μεσιτεία της στο Θεό και ευχόμαστε, αυτό το γεγονός, να είναι απαρχή για την εμπέδωση και την εγκαθίδρυση του πνεύματος της ειρήνης και της συναντίληψης με τους γείτονες, οι οποίοι για μεγάλο χρονικό διάστημα, δοκίμαζαν τις αντοχές μας, τις αντοχές μας, απέναντι στην πατρίδα και τους συμπολίτες μας. Δοκίμασαν ακόμη και το πνεύμα της σύνεσης, που χαρακτηρίζει το ελληνικό στράτευμα, αλλά και τους πολιτικούς μας και απόφευχθηκαν γεγονότα τέτοια, που θα μπορούσαν να είναι ολέθρια για την κατάσταση της ειρήνης και της ισορροπίας στην ευρύτερη περιοχή. Ας ευχηθούμε αυτή η μέρα να είναι άμετρα απαρχής ειρήνης, συνύπαρξης, συμβίωσης και συνεργασίας όλων των λαών, για το καλό της παγκοσμίας ανθρωπότητας”, ανέφερε με νόημα ο κ. Χρυσόστομος, ο οποίος στάθηκε λεπτομερώς, στο μήνυμα της μεγάλης γιορτής.

“Χαρακτηρίζεται το πρόσωπο Της Υπεραγίας Θεοτόκου, ως μητέρα πάντων και χρησιμοποιείται αυτό το προσωνύμιο για να δηλωθεί ακριβώς, από τους ανθρώπους, το περιεχόμενο του έργου και της προσφορά της. Για να δηλωθεί η αναγνώριση στο πρόσωπό της, του έργου το οποίο συνετέλεσε, μέσα στο γενικότερο σχέδιο της Θείας Οικονομίας, για τη σωτηρία των ανθρώπων. Ο Αύγουστος, χαρακτηρίζεται από την παράδοση του λαού μας, ως το Πάσχα του καλοκαιριού, γιατί αυτό, το καλοκαιρινό Πάσχα, σηματοδοτείται από την Κοίμηση Της Υπεραγίας Θεοτόκου, που συγχρόνως, γίνεται και η αφορμή της δικής μας προοπτικής, για την ανάστασή μας. Άλλωστε, μέσα στο ίδιο της το τροπάριο, μας λέγει ότι ενώ μετέστη από τη ζωή και δεν υπέστη η ίδια τη φθορά, δεν εγκατέλειψε τον κόσμο!”, τόνισε ο σεβασμιώτατος, επισημαίνοντας πως η Παναγία, ως πραγματική μητέρα, βρίσκεται πάντα, δίπλα στους ανθρώπους.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ