Λήξη συναγερμού στο αεροδρόμιο των Χανίων. Δεν βρέθηκε βόμβα στο αεροπλάνο

Συναγερμός σήμανε αργά το βράδυ της Πέμπτης (16/8) στα Χανιά μετά από αναγκαστική προσγείωση επιβατικού αεροσκάφους, λόγω πληροφορίας για ύπαρξη βόμβας.

Το Boeing 757 της Condor, που εκτελούσε δρομολόγιο από την Αίγυπτο στη Γερμανία (Χουργκάντα-Ντίσελντορφ) μεταφέροντας 281 επιβάτες, προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Χανίων και οδηγήθηκε σε χώρο μεταξύ του κεντρικού αεροσταθμού και της Αμερικανικής Βάσης Σούδας.

Στη συνέχεια δόθηκε εντολή για αποβίβαση των επιβατών, ώστε το αεροσκάφος να ελεγχτεί, ενώ στο σημείο εκτός από τις αρχές ασφαλείας του αεροδρομίου βρέθηκαν και αστυνομικές δυνάμεις.

Λίγο μετά τις 23.30 οι πυροτεχνουργοί ξεκίνησαν τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να ελεγχθεί, αν όντως υπήρχε εκρηκτικός μηχανισμός, στο αεροσκάφος.

Μετά τη 01:00 τα ξημερώματα, το πόρισμα έδειξε ότι δεν υπήρχε βόμβα, οπότε και επρόκειτο για μία φάρσα, εξαιτίας της οποίας κινητοποιήθηκαν αρκετοί άνθρωποι. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την αρχή, εφαρμόστηκε το πρωτόκολλο για τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια από το αεροσκάφος.

Το αεροσκάφος της Condor, αναμένεται να αναχωρήσει από το αεροδρόμιο των Χανίων και να συνεχίσει κανονικά για τον προορισμό του τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σύμφωνα με το αρχικο πρόγραμμα, το αεροσκάφος επρόκειτο να φτάσει στο Ντίσελντορφ στις 23:23.

Υπενθυμίζεται ότι το αεροσκάφος είχε σταθμεύσει ανάμεσα στο αεροδρόμιο και στην αεροπορική βάση της Σούδας λίγο μετά τις 20.46, ενώ στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, μεταξύ αυτών τα ΤΑΕ, οι ειδικές δυνάμεις, άνδρες της Πυροσβεστικής αλλά και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος της Αστυνομίας.

Με πληροφορίες από το flashnews.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ