Ιερώνυμος για στρατιωτικούς: Δώρο της Παναγίας προς τις μητέρες που υπέφεραν

Στο ηρωικό πνεύμα που επέδειξαν κατά τους πεντέμισι μήνες που κρατούνταν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, με το πέρας της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, στην οποία χοροστάτησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Χρυσοσπηλαιωτίσσης Αθηνών.

Ειδικότερα, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας τόνισε ότι «είναι ένα δώρο της Παναγίας μας προς τις μητέρες αυτές που υπέφεραν, στην πατρίδα μας που περνάει δύσκολες ώρες, για αυτό ας πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Να καλωσορίσουμε τα παιδιά μας και να ευχηθούμε να προχωρήσουν με σύνεση, με ηρωισμό, με αξιοπρέπεια, όπως πέρασαν μέσα στη φυλακή χωρίς να δείξουν υποχώρηση». Εξέφρασε, μάλιστα, την ευχή όλος ο κόσμος να έχει την ευλογία της Παναγίας.

Με τον Αρχιεπίσκοπο συλλειτούργησε ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο με εκτενή αναφορά στη Θεομήτορα, για την οποία, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε: «Η Παναγία μας είναι παρούσα στην ζωή όλου του κόσμου. Δεν είναι παρούσα στη ζωή μόνο των ευσεβών ή των δήθεν ευσεβών. Δεν είναι παρούσα μονάχα στη ζωή των εκκλησιαζομένων ή αυτών που δηλώνουν θρησκευόμενοι. Η Παναγία μας είναι παρούσα, αγαπά, αγκαλιάζει, σκεπάζει, ανοίγει την καρδιά της και απλώνει τα χέρια της για τον κάθε άνθρωπο ανεξαρτήτως».

Το ‘παρών’ έδωσαν πολλοί ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και πλήθος πιστών που προσευχήθηκαν στην Υπεραγία Θεοτόκο.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ