Θλίψη στον χώρο της μουσικής, καθώς η Aretha Franklin έφυγε από τη ζωή σε ηλικία σε ηλικία 76 ετών. Η «βασίλισσα της σόουλ» έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο, που διαγνώστηκε το 2010.

Φέτος ανακοίνωσε μάλιστα πως αποχωρεί από τη μουσική βιομηχανία. Η τραγουδίστρια που έχει αφήσει ιστορία με τις επιτυχίες της, όπως το «Respect» και το «Think», σημείωσε 20 νο.1 επιτυχίες στα αμερικάνικα charts.

Η τελευταία της ζωντανή εμφάνιση ήταν τον περσινό Νοέμβριο σε gala για το Elton John Aids Foundation. Ήταν ευρύτατα αναγνωρισμένη για το γεμάτο πάθος ερμηνευτικό της στυλ, και τις φωνητικές της δυνατότητες.

Σύμφωνα με τη Βικιπαιδεία, η Φράνκλιν, ήταν η δεύτερη πιο πολυβραβευμένη γυναίκα στην ιστορία των βραβείων Γκράμι. Είχε κερδίσει 20 βραβεία, στα οποία συμπεριλαμβάνονταν το βραβείο του Ζωντανού Θρύλου και αυτό της Συνολικής Προσφοράς. Μεταξύ του 1968 και του 1975 κέρδισε έξι συνεχόμενα βραβεία, ενώ για το διάστημα αυτό, η κατηγορία “Καλύτερη Γυναικεία R&B Φωνητική Ερμηνεία” πήρε το παρατσούκλι “Το βραβείο της Αρίθα”.

Καλό ταξίδι.