Η Καλαμάτα αποχαιρετά σήμερα τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Καρατζέα

ΠΕΘΑΝΕ ΤΟ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ ΑΙΦΝΙΔΙΩΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 64 ΕΤΩΝ

ΣΕ ΒΑΘΙΑ θλίψη “βύθισε” την Καλαμάτα,  η ξαφνική απώλεια του μακροβιότερου προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, Παναγιώτη Καρατζέα, ο οποίος πέθανε από ανακοπή, ανήμερα το Δεκαπενταύγουστο, σε ηλικία 64 ετών. Χθες, μια ημέρα μετά την τραγική είδηση, συγκλονισμένος ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου το Σώμα απότισε φόρο τιμής και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του, προς τους οικείους του.
Ο δήμαρχος εξήρε τις αρετές του εκλιπόντος, τονίζοντας πως υπηρέτησε με πάθος την Αυτοδιοίκηση, ενώ διεκρίνετο από αγάπη για την πόλη και τον τόπο καταγωγής του, τη Μάνη, για την ιατρική και για το συνάνθρωπο, τον οποίο ήθελε πάντοτε να υπηρετεί. Ο Παναγιώτης Νίκας, τόνισε ότι ο Παναγιώτης Καρατζέας, ήταν εντεταγμένος στο πνεύμα της ομάδας και άνθρωπος της συνεργασίας, γεγονότα που απέφεραν καλά αποτελέσματα στο πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ στην ίδια κατεύθυνση, κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων και των δημοτικών συμβούλων.

Για το ήθος, το κύρος, την προσφορά στα κοινά και την προσωπικότητα του Παναγιώτη Καρατζέα μίλησαν οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Κοινό στοιχείο των τοποθετήσεων η γενική αναγνώριση, του έργου του μακροβιότερου προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, που ήταν συνεργάσιμος, θεσμικός και συναινετικός και ως εκ τούτου αποδεκτός και αγαπητός απ’ όλες τις πτέρυγες.

ΨΗΦΙΣΜΑ

 «Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλαμάτας, συνελθόν εκτάκτως την Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018, με την είδηση της εκδημίας του Προέδρου του, αειμνήστου Παναγιώτη Καρατζέα

 

ΨΗΦΙΖΕΙ 

1. Την πραγματοποίηση της κηδείας του με δημοτική δαπάνη

2. Τη συμμετοχή των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Φιλαρμονικής στην εξόδιο ακολουθία, καθώς και την κατάθεση στεφάνων στη σορό του εκλιπόντος από το Δημοτικό Συμβούλιο και το Δήμαρχο

3. Τον κυματισμό μεσίστιας της σημαίας του Δήμου στο Δημαρχείο και τα Δημοτικά Κτήρια επί τριήμερο

4. Την ανάρτηση της φωτογραφίας του εκλιπόντος στο γραφείο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου».

 

Μετά το ψήφισμα, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Παναγιώτη Καρατζέα, η κηδεία του οποίου θα τελεσθεί σήμερα, Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018 στις 5 το απόγευμα, στον μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΑΤΖΕΑ

Ο αείμνηστος Παναγιώτης Νικ. Καρατζέας γεννήθηκε στη Καλαμάτα το 1954. Σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου απεφοίτησε το 1978. Από το 1980 ασκούσε το επάγγελμα του οδοντιάτρου στη Καλαμάτα. Από το 1991 ήταν διορισμένος μόνιμος ελεγκτής υγείας στα Ασφαλιστικά Ταμεία Τ.Υ.Δ.Κ.Υ., Ο.Π.Α.Δ Τ.Υ.Δ.Κ.Υ., Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και προσφάτως στο Π.Ε.Δ.Υ.

Εξελέγη και διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας κατά τις περιόδους 1999-2002, 2007-2010 και 2014-2018.

Υπήρξε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας επί 3 θητείες (2 θητείες κατά την περίοδο 2007-2010 και η τρίτη κατά το διάστημα 2017-2018).

Διετέλεσε Πρόεδρος ΔΣ του Κοινωνικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας καθώς και της ΔΕΑΚ, ενώ υπήρξε Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου και μέλος ΔΣ του Β΄ ΚΑΠΗ και της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, καθώς και Πρόεδρος του Ειδικού Σχολείου.

Διετέλεσε, επίσης, συνδικαλιστής στον οδοντιατρικό κλάδο.

Ήταν έγγαμος με την Αικατερίνη Αλεβίζου, συνταξιούχο τραπεζικό, με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά, το Νικόλαο και τον Κωνσταντίνο.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ