Ευλογημένη Τριφυλία με την αύξηση των θερμοκηπιακών καλλιεργειών!

ΜΕ ΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΤΟ ΑΓΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ…

Η ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ διαδικασία στον ευλογημένο τόπο της Δυτικής Μεσσηνίας δείχνει ότι συνδυάζεται φέτος με την ταυτόχρονη αύξηση των θερμοκηπιακών καλλιεργειών στην Τριφυλία.

Με βάση τα πρόσφατα στοιχεία φαίνεται ότι τα θερμοκήπια αυξήθηκαν κατά 3.500 στρέμματα περίπου, καθώς τα σχέδια βελτίωση που υλοποιήθηκαν μέχρι το πρώτο εξάμηνο του χρόνου άγγιξαν τα 16,5 εκατ. ευρώ, υλοποιώντας 70 επενδυτικά σχέδια, με εκσυγχρονισμό των μονάδων.

Ο προϊστάμενος της ΔΑΟΚ Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, μιλώντας στον Παλμό 90,5 πρόσφατα, επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ενεργή «αναβάθμιση των μονάδων με νέες τεχνολογίες δημιουργώντας νέες υποδομές που ξεκίνησαν εντατικά τα τελευταία 3 χρόνια και δεν είναι υπερβολή να σημειωθεί ότι η περιοχή διαθέτει μονάδες υψηλών προδιαγραφών».

Οι θερμοκηπιακές καλλιέργειες βασίζονται σε 2 καλλιεργητικές περιόδους που υλοποιούνται στην περιοχή, ενώ με βάση τα στοιχεία αυτά καλλιεργούνται 30% ντομάτα με πολλά νέα υβρίδια που έχουν άριστη ποιότητα, το αγγούρι που καλύπτει ποσοστό 30% στην καλλιέργεια ενώ το υπόλοιπο 40% κατανέμεται σε προϊόντα όπως πιπεριά, φασόλι, κολοκύθι, καρπούζι και πεπόνι.

Τέλος, αποτελεί μεγάλο στοίχημα ότι έχουμε ποσοστό 8% των θερμοκηπίων όπου εφαρμόζεται πλήρως η υδροπονική καλλιέργεια, με νέα είδη, ενώ υπάρχουν νέες ελπιδοφόρες καλλιέργειες που δοκιμάζονται από τους παραγωγούς, με την καθοδήγηση της ΔΑΟΚ Τριφυλίας.

ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ