Δύο νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Αττική

Δύο άτομα άνω των 80 ετών, κάτοικοι αστικών περιοχών της Δυτικής Αττικής, είναι τα πρώτα θύματα για τη φετινή περίοδο από τον ιό του Δυτικού Νείλου, σύμφωνα με την «Καθημερινή».

Έως χθες, ο αριθμός των κρουσμάτων της νόσου που έχει δηλωθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ από τις αρχές του καλοκαιριού ανέρχεται σε 55.

Δώδεκα ασθενείς νοσηλεύονταν, χθες, σε νοσοκομεία, καθώς είχαν εμφανίσει συμπτώματα στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Εξ αυτών οι τέσσερις νοσηλεύονταν σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Δεύτερη η Ελλάδα σε αριθμό κρουσμάτων από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ευρώπη

Δυστυχώς τα νέα δεν είναι ευχάριστα για τη χώρα μας αφού είναι στη 2η θέση μετά την Ιταλία στον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Η ασθένεια είναι ύπουλη και ήδη 53 συνάνθρωποί μας έχουν νοσήσει, 8 νοσηλεύονται σε θάλαμο κάποιου νοσοκομείου, 4 στη μονάδα εντατικής θεραπείας ενώ 2 έχουν χάσει τη ζωή τους.

Οι ειδικοί συστήνουν κατάλληλη αντικουνουπική προστασία

Η νόσος ξεκινά από τα άγρια πτηνά που μολύνουν τα κουνούπια και στη συνέχεια μολύνεται ο άνθρωπος από το τσίμπημα. Τα συμπτώματα μοιάζουν με αυτά μιας ίωσης όμως σε αρκετές περιπτώσεις οδηγούν σε εγκεφαλίτιδα και μηνιγγίτιδα. Δυστυχώς δεν υπάρχει εμβόλιο ή ειδική θεραπεία και σε βαριές περιπτώσεις κρίνεται απαραίτητη η νοσηλεία.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ