Έγκλημα στου Φιλοπάππου: Απαρηγόρητη η μητέρα του 25χρονου

Οι μόνες λέξεις που έβγαιναν από το στόμα της ήταν το όνομα του παιδιού της – Τι λέει η φίλη του θύματος για τον θάνατο του 25χρονου – Νέα σχέδια επί χάρτου από την ΕΛΑΣ για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην καρδιά της τουριστικής Αθήνας

Λίγα λουλούδια και ένα κερί στη μνήμη του αδικοχαμένου της παιδιού άφησε σήμερα στον τόπο του εγκλήματος στον λόφο του Φιλοπάππου η μητέρα του 25χρονου Νίκου.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, η ίδια ήταν συγκλονισμένη και δεν μπορεί να μιλήσει. Οι μόνες λέξεις που έβγαιναν από το στόμα της ήταν το όνομα του παιδιού της.

Στο μεταξύ και η κοπέλα από την Πορτογαλία που βγήκε για δεύτερη φορά ραντεβού με τον άτυχο 25χρονο βρίσκεται και αυτή σε κατάσταση σοκ.

Στην κατάθεση της στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, που έχει αναλάβει και την διερεύνηση της υπόθεσης η νεαρή περιγράφει ότι λίγο πριν τις 23.00 χτες το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου, καθόταν με τον 25χρονο στα βραχάκια του Φιλοπάππου από την πλευρά του Κουκακίου, όταν εμφανίστηκαν τρεις άγνωστοι και με την απειλή μαχαιριού τους ζήτησαν χρήματα. 

«Έμοιαζαν να είναι Αφγανοί ή Πακιστανοί είπε στην καταθέση της» ωστόσο παραδέχθηκε ότι δεν είχε καλή ορατότητα και δεν αναγνώρισε κανέναν από τις υπόπτους που της έδειξαν οι αστυνομικοί.

Αλλαγή σχεδίων αστυνόμευσης

To σημείο που έχασε τη ζωή του ο 25χρονος φοιτητής μετά από επίθεση τριών αλλοδαπών ληστών επισκέφθηκε το μεσημέρι ο αρχηγός της Αστυνομίας συνοδευόμενος από υψηλόβαθμους αξιωματικούς. 

Συγκεκριμένα ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Αριστείδης Ανδρικόπουλος, η αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο αναπληρωτής γενικός αστυνομικός διευθυντής, ο διοικητής της ασφάλειας Αττικής, ο διευθυντής της Αστυνομίας Αθηνών, ο διοικητής της Άμεσης Δράσης έκαναν αυτοψία στο σημείο, μίλησαν με πολίτες σε μια προσπάθεια να αναβαθμιστη το επιχειρησιακό σχέδιο αστυνόμευσης του Φιλοπάππου που όπως αποδείχθηκε δεν ήταν αποτελεσματικό.

Πληροφορίες λένε ότι θα υπάρξουν αύξηση περιπολιών από μικτά αστυνομικά κλιμάκια που θα αποτελούνται τόσο από ένστολους και ασφαλίτες, ενώ θα γίνουνκαι επιχειρήσεις “σκούπα” στα σημεία εισόδου στον χώρο. 

Επίσης γίνεται γνωστό πως επεκτείνονται χρονικά οι περιπολίες καθώς οι συμμορίες χτυπάνε μέχρι αργά τη νύχτα.

 

 

protothema

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ