Ξεχωριστές οι… νύχτες με  φεγγάρι στην Καλαμάτα, μέσα από το θερινό σινεμά!

ΚΑΤΙ από… τα παλιά, θυμίζουν τα βράδια στην Καλαμάτα, καθώς ξεκίνησε η λειτουργία του θερινού σινεμά , το οποίο έδωσε  «σάρκα και οστά» σε ένα όνειρο πολλών ετών, για τους σινεφίλ της πόλης.

Το θερινό σινεμά, λειτουργεί σε υπαίθριο χώρο του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού και πριν την πρώτη προβολή, το βράδυ της Τετάρτης, με αφορμή και τον καθιερωμένο αγιασμό, ο εκπρόσωπος της εταιρείας που ενοικίασε τον χώρο και λειτουργεί τον κινηματογράφο, Βασ. Μουλάς, ευχαρίστησε το κοινό, για την προτίμησή του. Παρών, ήταν και ο δήμαρχος Παν. Νίκας, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του, για τη συνεννόηση με τη ΓΑΙΑ ΟΣΕ, ύστερα από 5 χρόνια προσπαθειών, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να πάρει το χώρο του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού, μετά την παύση λειτουργίας του τρένου!

Στο κεντρικό κτίριο του σταθμού έχουν εγκατασταθεί χορωδίες της Καλαμάτας και σε άλλα κτίρια, Σύλλογοι ΑμεΑ, ο Σύλλογος Μανιατών και ένα λαογραφικό μουσείο, με αποτέλεσμα αφού το τρένο, πέρασε… στην ιστορία, ο χώρος να αποκτήσει ζωή. Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής άλλωστε, τμήμα της αποθήκης και του υπαίθριου χώρου αξιοποιείται ως θερινός κινηματογράφος, ενώ το κτίριο της αποθήκης και ο περιβάλλων χώρος διατίθενται για άλλες εκδηλώσεις τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.
Ο δήμαρχος, ευχαρίστησε τον εκπρόσωπο της εταιρείας για τη λειτουργία του κινηματογράφου και ευχήθηκε καλές δουλειές, ενώ σημείωσε ότι ο Δήμος νοίκιασε από τη ΓΑΙΑΟΣΕ τα κτήρια του σιδηροδρομικού σταθμού έναντι 3.500 ευρώ, ποσού με το οποίο δεν επιβαρύνονται οι Καλαματιανοί, διότι ανακτά τα χρήματα αυτά από τη δραστηριότητα του θερινού κινηματογράφου και από δύο καταστήματα, ένα στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό και ένα στο Δημοτικό Πάρκο των Σιδηροδρόμων.

«Ο θερινός κινηματογράφος αποτελεί ωραία ευκαιρία διασκέδασης και κοινωνικών επαφών, κάτι που υπάρχει σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδος και τώρα, πλέον, και στην Καλαμάτα», ανέφερε ο Παναγιώτης Νίκας, στο πλαίσιο της πρώτης προβολής, που ήταν το έργο «Η συμμορία των 8» (“Ocean’s Eight”).

Γ. Αναγνωστοπούλου

πηγή

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βέλτιστη εμπειρία πλοήγησης του επισκέπτη. Συμφωνώ Περισσότερα