Θερινό σινεμά στην Καλαμάτα από τις αρχές Αυγούστου

Οι υπογραφές μπήκαν, το θέμα οριστικοποιήθηκε και μπορούμε πλέον να πούμε με βεβαιότητα οτι από τις αρχές Αυγούστου η Καλαμάτα θα αποκτήσει το δικό της θερινό cinema. Με βάση την συμφωνία μεταξύ του μισθωτή και του Δήμου Καλαμάτας το θερινό σινεμά θα λειτουργήσει  για τα επόμενα 5 χρόνια, από 1η Μαΐου έως 30 Σεπτεμβρίου κάθε χρόνου, ενώ το καταβλητέο μίσθωμα ανέρχεται σε 16.700 ευρώ.

Ο χώρος όπου θα στεγαστεί το θερινό σινεμά είναι ο υπαίθριος χώρος του Κεντρικού Σιδηροδρομικού Σταθμού της πόλης μας, όπου κατα καιρούς και περιόδους δημιουργούνταν διάφορα θεματικά πάρκα διασκέδασης. Το συμφωνητικό μίσθωσης υπογράφηκε την Πέμπτη 19 Ιουλίου, μεταξύ του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα και του νόμιμου εκπροσώπου της πλειοδότριας εταιρείαςΜώρου Πελαγία και Σία ΟΕ και αφορά τη χρήση, αποκλειστικά για προβολή κινηματογραφικών ταινιών, υπαίθριου χώρου στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Καλαμάτας, που είναι όμορος της αποθήκης, καθώς και μέρους της αποθήκης, προκειμένου να λειτουργήσει θερινός κινηματογράφος.

Το επόμενο δεκαήμερο λοιπόν θα ολοκληρωθούν οι εργασίες και παρεμβάσεις στον χώρο, ώστε να πάρει την τελική του μορφή και από τις αρχές Αυγούστου να ανοίξει τις πόρτες του και να υποδεχθεί το κοινό της Καλαμάτας.  Στον χώρο προβλέπεται να τοποθετηθεί οθόνη 50τμ και 200 καθίσματα με 20 τραπεζάκια, ενώ θα λειτουργεί και κυλικείο για την εξυπηρέτηση των θεατών, και οι ταινίες που θα προβάλλονται θα είναι νέας παραγωγής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ