SMART Summer Camp από το Κέντρο Εκπαίδευσης Δεξιοτήτων «Προχωρώ» στην Καλαμάτα

Εδώ και τρία χρόνια στην πόλη της Καλαμάτας λειτουργεί ένας χώρος , όπου το παιδί μπορεί να καλλιεργήσει τις δεξιότητες του, να οξύνει το νού του, να διασκεδάσει παρέα με ανθρώπους καταρτισμένους που θα το καθοδηγήσουν σωστά. Μιλάμε για το Κέντρο Εκπαίδευσης Δεξιοτήτων «Προχωρώ» 

 

Το πρόγραμμα και η διδασκαλία του Κέντρου εξ αρχής στηριζόταν σε τέσσερις βασικές ΑΞΙΕΣ.

ΕΞΕΛΙΞΗ! Η αρχέγονη τάση του ανθρώπου να αφουγκράζεται τις αλλαγές γύρω του, να προοδεύει και να αναπτύσσεται προσωπικά και επαγγελματικά.

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ! Δράσεις και προγράμματα που ακολουθούν νέες προσεγγίσεις στη μάθηση και χρησιμοποιούν νέα διδακτικά μέσα.

ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ! Πολυετής επιστημονική, παιδαγωγική και διδακτική εμπειρία με διαφορετικές ομάδες μαθητικού πληθυσμού διαφοροποιημένων δεξιοτήτων.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ! Συνεχής, έγκυρη & αξιόπιστη, αξιολόγηση του βαθμού επίτευξης των μαθησιακών στόχων ανά μαθητή και ομάδα.

Τα εμπόδια που έπρεπε να αντιμετωπίσουν οι υπεύθυνοι ξεκινώντας αυτή την προσπάθεια ήταν πολλά. Όπως και οι διαμορφωμένες προσδοκίες των καιρών. Κάποιοι δυσκολεύτηκαν να κατανοήσουν τα οφέλη των εκπαιδευτικών τους δράσεων. Άλλοι αμφισβήτησαν το όλο εγχείρημα! Μερικοί οικειοποιήθηκαν τις εκπαιδευτικές τους παρεμβάσεις λέγοντας «σιγά το πράγμα, τα ίδια κάνουμε».

Οι άνθρωποι όμως του Κέντρου Εκπαίδευσης Δεξιοτήτων «Προχωρώ» έκλεισαν τα αυτιά μας και εργάστηκαν σκληρά, προσηλωμένοι στις ΑΞΙΕΣ τους. Γιατί υπήρξαν και γονείς που τους πίστεψαν και τους εμπιστεύτηκαν. Υπήρξαν σχολικές μονάδες που τους έδωσαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν τις  πρακτικές τους με εκπαιδευτικούς & γονείς. Υπήρξαν φορείς που ζήτησαν τη συνεργασία τους.  Όμως και οι άνθρωποι του Κέντρου δεν έμειναν σε βαρύγδουπες υποσχέσεις και δεν καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη κανενός έχοντας ως βασικό τους σύνθημα  «Η μάθηση είναι απόλαυση, όχι καταναγκαστικό έργο» .  Αποτέλεσμα της επιτυχούς πορείας τους ήταν να αποφασίσουν να αναζητήσουν έναν νέο, μεγαλύτερο χώρο, ώστε να μπορουν ανεμπόδιστοι να υλοποιούν νέα προγράμματα και στοχευμένες παρεμβάσεις.

Ακαδημία Δεξιοτήτων «Προχωρώ» στο κέντρο της πόλης! Με την πιστοποίηση ΚΔΑΠ και συμμετοχή στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ (2018-2019). 

Μη περιμένοντας την νέα σχολική χρονιά οι υπεύθυνοι του Κέντρου αποφάσισαν να υλοποιήσουν πιλοτικά κάποιες εκπαιδευτικές τους ιδέες αυτό το καλοκαίρι. Έτσι προέκυψε το SMART Summer Camp στο νέο τους εκπαιδευτικό χώρο (Αριστομένους 23 – 1ος όροφος). Ενδιαφέρουσες, καινοτόμες δράσεις έρχονται με τη νέα σχολική χρονιά (2018-2019), προσανατολισμένες στους Πολυγραμματισμούς του Νέου Σχολείου στον 21ο αι.

Κάθε παιδί  πρέπει να αυτοελέγχει τη συμπεριφορά, τις κινήσεις & τα συναισθήματά του, β) να παράγει γνώση, σκέψη, συλλογισμούς, να κατανοεί, επιλέγει & αιτιολογεί τη χρήση κατάλληλων στρατηγικών που απαιτούνται για τα σχολικά μαθήματα,  να κάνει παρατηρήσεις, προβλέψεις, συνεπαγωγές,  να εξηγεί τις δικές του (μετα)γνωστικές στρατηγικές μάθησης,  να διαμορφώνει προσωπικές αξίες & χαρακτήρα και  να αναζητά, οργανώνει, επεξεργάζεται πληροφορίες.

Όλα αυτά θα έχουν ως αποτέλεσμα: 

ΝΑ  ΓΥΜΝΑΖΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ

ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΑ

ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΑΔΥΝΑΤΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΑ

ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΕΙ!

 

Κέντρο Εκπαίδευσης Δεξιοτήτων «Προχωρώ» Αριστομένους 23 – 1ος όροφος 

Υπεύθυνοι Μ. Χρυσός – Κ. Νικολόπουλος – Κ. Καννά  

Επίσημη σελίδα:   www.prochoro.gr

Αναζητήστε το Κέντρο και στο facebook Προχωρώ – Κέντρο Εκπαίδευσης Δεξιοτήτων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ