Πρεμιέρα στο Κάστρο Καλαμάτας για την “ΑΝΤΙΓΟΝΗ” από το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο #radiopolitismos

Πρεμιέρα έκανε εχτές στο Κάστρο Καλαμάτας η “ΑΝΤΙΓΟΝΗ” από το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο.

Το ΜΕΘ προσπαθώντας πάντα για το καλύτερο και ανεβάζοντας πάντα τον πήχη ψηλότερα από την αρχή της χρονιάς είχε βάλει ένα μεγάλο στοίχημα με τον εαυτό του. Το ανέβασμα του Σοφόκλειου δράματος ΑΝΤΙΓΟΝΗ, που τόσο έχει αγαπηθεί από τον κόσμο, πάντα με σεβασμό στα λόγια και τα συναισθήματα που απορρέουν από το κείμενο. Μετά λοιπόν από τέσσερις και πλέον μήνες εντατικών προβών, έφτασε η στιγμή να ξεκινήσει αυτό το ταξίδι στο λόγο του Σοφοκλή με συνεπιβάτες όλους εμάς.

Ο πρόεδρος του ΜΕΘ, Γιώργος Παντελόπουλος στον εισαγωγικό του λόγο τόνισε ότι η ΑΝΤΙΓΟΝΗ είναι μια παραγωγή με πολλές απαιτήσεις, περιέγραψε την δυσκολία που είχαν να αντιμετωπίσουν οι ηθοποιοί ερχόμενοι σε επαφή με ένα τέτοιο κείμενο και το πόσο βοηθητική ήταν η εντελώς νέα μετάφραση του Κώστα Πολιτόπουλου,την κούραση που έπρεπε να αντέξουν, για να το αποδώσουν όπως έπρεπε, αλλά και την αγάπη και το μεράκι που έδειξαν στις πρόβες. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον σκηνοθέτη της παράστασης κύριο Περικλή Αλμπάνη, που για πέμπτη χρονιά συνεργάζεται με το ΜΕΘ και βρίσκεται στο τιμόνι των παραγωγών του, καθώς και όλους τους συντελεστές που βοήθησαν να υλοποιηθεί αυτό το εγχείρημα, ενώ έκανε λόγο για την πρωτότυπη μουσική γραμμένη ειδικά για την παράστασή από τον Γιάννη Αντιβάση και τα ολοκληρωτικά καινούρια κοστούμια ραμμένα μόνο για το έργο αυτό από τον Βενετσάνο Μπαλόπουλο.

Τέλος αναφέρθηκε στην προσπάθεια του ΜΕΘ για την προσβασιμότητα των ατόμων με κινητικές δυσκολίες στο Κάστρο δηλώνοντας αισιόδοξα πως το μεγάλο βήμα έγινε, καθώς κατατέθηκε η μελέτη για την διαμόρφωση του χώρου του Κάστρου, ώστε και τα άτομα αυτά να φτάνουν στο Αμφιθέατρο εύκολα.

Οι ηθοποιοί του ΜΕΘ έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, πάντα με σεβασμό απέναντι στο κείμενο του Σοφοκλή και παρά το όποιο άγχος της πρεμιέρας. Κατάφεραν να συγκινήσουν και να προβληματίσουν τους θεατές αποδίδοντας τα συναισθήματα των ηρώων, την άνοδο και την πτώση της ανθρώπινης αλαζονείας, την σύγκρουση του ανθρώπινου με το θεϊκό δίκαιο, την χαρά αλλά και τον πόνο του έρωτα και την οδυνηρή αναμονή του θανάτου. Το στοίχημα που είχαν βάλει κερδήθηκε, καθώς το αποτέλεσμα που βγήκε ήταν αξιοπρεπέστατο, πράγμα που φάνηκε και από το χειροκρότημα του κόσμου, που είχε γεμίσει το Κάστρο Καλαμάτας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Περικλής Αλμπάνης
Σκηνικά – κοστούμια: Βενετσάνος Μπαλόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Βίνα Μάλαμα
Κατασκευή σκηνικών: Γιώργος Αγγελόπουλος, Κώστας Αγγελόπουλος
Ηχητικά – φωτισμοί: Χρήστος Νικολόπουλος, Γιώργος Νικολόπουλος.
Κατασκευή ρούχων: Όλγα Λάκκα
Φωτογράφηση: Λεωνίδας Μακρής
Βοηθός ενδυματολόγου: Έλενα Παναγοπούλου
Υπεύθυνη διαδικτύου: Αγγελική Πασσαρά
Γραμματειακή υποστήριξη: Μύλη Παπαβασιλείου

ΠΑΙΖΟΥΝ
Κρέοντας: Γιώργος Καραμπότσος
Αντιγόνη: Χρυσούλα Σιψά
Ισμήνη: Μαρία Λαζάρου
Αίμωνας: Λεωνίδας Βέλλης
Φύλακας: Τρύφωνας Βίγκος
Άγγελος – Εξάγγελος: Παύλος Κλάδης
Ευρυδίκη: Βίνα Μάλαμα
Τειρεσίας: Ηλίας Παναγιωτόπουλος
Χορός: Βασίλης Στεφανόπουλος, Δημήτρης Ξυδέας, Βίκυ Βορίλα, Λούλα Αναγνωστοπούλου ,Ελένη Γιαννακοπούλου, Μύλη Παπαβασιλείου, Βανέσσα Αδαμοπούλου, Σοφία Δούση, Θεοδώρα Σπυροπούλου, Ελένη Ρόμπογλου, Ολυμπία Βενιζελέα, Νατάσσα Παπαδάκη, Ελένη Δρακουλάκου.
Τραγουδά ζωντανά η Βανέσσα Αδαμοπούλου.

Οι  παραστάσεις θα συνεχιστούν  μέχρι και τις 7 Ιουλίου στις 21.30. 

Υποστήριξη : Έμφασις 91.8 fm , Life fm 88 , Entermessinia.gr , EnterMessinia TV        

Φωτογραφίες από την πρεμιέρα: